KVARTALSRAPPORT 2, 2013
FRÅN SPILTAN FONDER 
2013-07-22

Kampen fortsätter!
Ett världsomspännande samlat och intensivt arbete pågår inom regeringar och centralbanker för att stimulera världsekonomin. Även om många utmaningar kvarstår är det fortsatt viktigt att skilja på nationer och bolag. Det finns faktiskt många bolag som går riktigtbra! Lägg till en för flera bolag attraktiv värdering och fortsatt låga räntor så kvarstår de grundläggande förutsättningarna för att även 2013 ska kunna bli ett bra aktiespararår.  Men räkna med att resan, liksom den var förra året, kan komma att vara ”stökig”. I rådande marknadsläge kan det även vara tryggt att veta att vår förvaltningsfilosofi, vilken varit densamma sedan starten 2002, fungerar både i ned och uppgång.
Mitt i allt kan vi konstatera att vi är fler och fler som vill spara i riktigt bra fonder med inriktning på Sverige både vad gäller aktie- och räntemarknaden. Det tillsammans med våra under åren uppnådda förvaltningsresultat bidrar säkert till att vi fortsätter att växa. Vi inledde 2013 med hela 4 miljarder kronor under förvaltning, men redan i april i år hade vi passerat 5 miljarder. Och tillsammans är vi nu uppemot 60 000 som sparar i Spiltans Fonder. Fantastiskt!
Välkomna alla nya sparare och ett stort tack till er alla som sparar med oss sedan tidigare!

 
I kvartalsrapporterna vill vi speciellt lyfta fram följande:

I fondrapporterna delar de ansvariga förvaltarna med sig av sin syn på respektive fond - klicka på fonden för att läsa mer.

Spiltan Aktiefond Sverige: aktiv förvaltning - på riktigt - den enda hållbara vägen! 
Spiltan Aktiefond Stabil: prisbelönt sparande - toppbetyg hos de flesta fondutvärderingsföretagen!
Regionfond Dalarnaoch Småland: tänk globalt men investera lokalt - lönar sig fortsatt!
Spiltan Aktiefond Investmentbolag: en helt ny slags indexfond - bättre avkastning än en traditionell indexfond till en mycket låg avgift!
Spiltan Räntefond Sverige: säker avkastning till marknadens lägsta avgift - topprankad!

Träffa oss på vår Sverigeturné!
Tack för förtroendet att vi får förvalta ditt kapital. Ingen kan garantera något för framtiden, däremot kan vi garantera att vi gör allt för att våra fonder även fortsatt skall ge en långsiktigt god avkastning.

Sverigeturnén fortsätter, håll utkik på www.spiltanfonder.se för kommande nya sparträffar. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss på tel. 08-545 813 40 eller via e-post fonder@spiltan.se

Med vänliga hälsningar och önskan om en solig sommar!

Spiltan Fonder


PS. Enkelt är effektivt - i år också!
Både över tiden uppnådd avkastning, erhållna utmärkelser och att vi nu valts ut till Swedbanks ITP-erbjudande är för oss kvitton på att vår förvaltningsfilosofifungerar. Enkelt är verkligen effektivt!
 
 
 
Ta vara på börsens svängningar!
BÖRJA MÅNADSSPARA!
 
 
 
Ta kontakt med Linus Owemyhr eller Jörgen Wärmlöv och prata sparande!
e-post: fonder@spiltan.se
Tel: 08-545 813 40