Gymnastikförbundet Östs Nyhetsbrev - September 2013
 
 
En ny höstermin tar sin början
 
Vi hoppas att alla har haft en skön och avkopplande sommar och är nyladdade med energi inför en intensiv men spännande hösttermin. Hösten kommer att präglas av en rad olika arrangemang och evenemang, ordförandeträffar, utbildningsdagar och arbetet med våra målsättningar och Vision 2020.
 
Vi tittar i månadens nyhetsbrev tillbaka lite på vad som har hänt under sommaren, men blickar även framåt inför kommande händelser i vanlig ordning. 
 
Vi på Gymnastikförbundet Öst ser fram emot en spännande och givande höst tillsammans med er!
 
Söker du barngymnastik?
 
Nu när en ny termin står för dörren är det många som frågar och letar efter en förening som bedriver barngymnastik i vår region. Nedan kan ni ladda ner en bra hjälp för att kunna ta kontakt med en förening. Där står de listade efter föreningsnamn och kommun med tillhörande kontaktuppgifter, antingen e-post eller föreningens hemsida.
 
Idrottens dag i Hagaparken ska locka fler unga till idrotten
 
Idrottens dag i Hagaparken den 8 september erbjuder ett smörgåsbord av aktiviteter som ska inspirera unga till idrottande. På schemat står bland annat löparlopp och massor av prova på-idrotter. Det är prins Daniel som är initiativtagare till dagen och han kommer att finnas på plats i Hagaparken.
 
 
Full aktivitet i Almedalen
 
Den 3 juli befann sig Gymnastikförbundet Öst i Visby i Almedalen, på Idrottens dag tillsammans med 16 andra idrotter. Tillsammans med duktiga ledare och funktionärer från GF Gymmix Visby skapade gymnastiken en aktivitetsyta som barn såväl som vuxna hade svårt att slita sig ifrån. Alexandra Pascalidou med dotter invigde Bamses kullerbyttaskola och fortsatte sedan med flickisar nerför airtracket.
 
Även vår justitieminister Beatrice Ask gjorde en kullerbytta tillsammans med Bamse. Det var fullt ös från början till slut, där alla fick prova på vår breda verksamhet, med allt från parkour och tricking till trupp- och artistiskt gymnastik. Självklart var Bamse det stora dragplåstret med sin redskapsbana och kullerbyttaskola, där alla som gjorde en kullerbytta fick en t-shirt med budskapet att barn blir smarta av gympa.
 
 
Gå med i Klimatmatchen
 
I september arrangeras Klimatmatchen. Det är en enkel och rolig tävling för idrottande barn och unga i åldern 10-16 år som handlar om att ta sig till träning och tävling på ett smart sätt.
 
Riksidrottsmuséet söker föreningar
 
Riksidrottsmuséet kommer den 6 oktober att uppmärksamma Barnens dag och skulle vilja komma i kontakt med gymnastikföreningar, som skulle kunna bistå i att anordna prova-på aktiviteter för barn. Tanken är att lyfta vikten och nyttan av tidig motorisk träning, där barngymnastiken spelar en betydande roll.
 
Är ni intresserade av att visa upp er verksamhet och hjälpa till?
Hör av er till ansvariga Lillemor Lindell, Lillemor.lindell@rf.se alternativt Gunilla Stillström, Gunilla.stillstrom@rf.se
 
Barn blir smarta av gympa - GympaKidz on Tour
 
Välkomna till en fartfylld inspirationsdag den 16 november på Gymnastik och Idrottshögskolan för barnledare i förening och förskola/skola.
 
GympaKidz konceptet genomgår en förändring och dagen syftar till att ge er ett smakprov på vad som kommer finnas i vår verksamhet framöver och ge er som förening uppslag på hur ni kan nå de lite äldre barnen i er omgivning.
 
Under dagen får du möjlighet att prova på fantasifulla redskapsbanor, parkour, dans med mera. Som deltagare får du med dig material för att prova hemma i din grupp eller klass.
 
Vill du ha mer kunskap är du välkommen att gå någon av våra utbildningar framöver under 2014.
 
 
 
Den stora hälsodagen den 15 september
 
Den 15 september anordnar 1,6 miljonerklubben i samarbete med Gymmix den stora hälsodagen ute på Djurgården i Stockholm. Allt ifrån individuell rådgivning inom hälsa av träningsexperter till att prova på en mängd olika träningsformer. Dagen kostar endast 100 kr för alla Gymmix-medlemmar.
 
 
 
Sommarkonvent 2013
 
 
Den 24 augusti genomförde Gymnastikförbundet Öst i samarbete med Korpen Stockholms Län och Stockholms stad det 10:e gruppträningskonventet i ordningen. 32 inspirerande pass i både vått och torrt på Eriksdalshallen och Eriksdalsbadet.
 
Vi vill rikta ett extra stort tack till alla instruktörer, funktionärer och deltagare för härlig energi och träningsglädje som ni bidrog med under hela dagen. 
 
Två SM-Guld till Brommagymnasterna
 
Vi riktar ett stort grattis till Brommagymnasterna som under SM-veckan tog dubbla SM-guld i Halmstad. Föreningen tog hem guldet i både herr- och mixedklassen, de tog även hem bronset i damklassen. Vi gratulerar även några andra föreningar från regionen som stod för fina prestationer nere i Halmstad, där KFUM GA Lag 1 tog hem silvret i herrklassen och Vendelsö GF bronset i mixedklassen.
 
 
Ordförandeträff/Föreningsutvecklingsträff den 26 september
 
Vi vill passa på att påminna våra föreningar att vi den 26 september kommer att anordna en utvecklingsträff som kommer att fokusera på Vision 2020. Vi kommer att lyfta olika frågeställningar och lyfta goda exempel på föreningar som har gjort en utvecklingsresa och genomgått en expansion, inom våra olika verksamhetsområden.
 
Syftet är att lyfta medvetenheten kring arbetet med visionen och inspirera er till att vilja göra samma resa.
 
Träffen kommer att äga rum på Stockholmidrottens HusSmidesvägen 5 i Solna klockan 18.00-21.00.
 
Mer information och inbjudan kommer att skickas ut under september till er förenings och ordförandes e-postadress som finns listad i IdrottOnline.
 
Det kommer bli ett ypperlig tillfälle för er ordförande eller representant ur styrelsen/föreningen som kommer arbeta med dessa frågor framöver, att inspireras och dra lärdommar av varandra.
 
Ni kan redan nu anmäla er till träffen här.
 
Välkommen till Gymnastikforum 2013
 
Gymnastikforum är medlemsföreningarnas mötesplats. Här formas nätverk mellan föreningar, här möter föreningarna representanter för förbundet regionalt och centralt och här förbereder vi beslut på förbundsmötet 2014.
 
Gymnastikforum 2013 äger rum 19 - 20 oktober på Quality Hotel Arlandastad. Årets tema är föreningsutveckling och fortsatt arbete för gymnastikföreningarnas gemensamma Vision 2020. Föreningsordförande, styrelseledamöter och verksamhetsledare - varmt välkomna till Gymnastikforum 2013!
 
 
Gymnastikförbundet Östs kommande kurser
 
Följande kurser är för närvarande planerade inom Gymnastikförbundet Östs verksamhet till hösten 2013.
 
Läs mer på respektive kurs för att se tillgänglighet och sista anmälningsdatum. Om anmälan ej finns tillgänglig innebär detta att kursen är full alternativt att sista anmälningsdatum har passerat. Det kan fortfarande finnas platser till enstaka kurser, så vi ber er kontakta kansliet på ost@gymnastik.se om ni är intresserade av att efteranmäla er.
 
2013 - SepKursnamnArrangörOrt
1Hjälpledarutbildning - ledare på gångGF ÖstGIH (Gymnastik och Idrottshögskolan)mer..
14-15Tumbling steg 2GF ÖstEnskedehallenmer..
14-15Baskurs barn och ungdom, grundGF ÖstLillsved Idrottsfolkhögskolanmer..
20-22Trampett steg 2GF ÖstEnskedehallen/Stockholmidrottens Husmer..
21Domarkurs kvinnlig ag steg 1GF ÖstJG-hallen/Järfällamer..
22Baskurs b o u, inriktning trupp basicGF ÖstGIH (Gymnastik och Idrottshögskolan)mer..
28Mentorsskap i bamsegympaGF ÖstGIH (Gymnastik och Idrottshögskolan)mer..
28Ännu mera bamsegympa/mera bamsegympaGF ÖstGIH (Gymnastik och Idrottshögskolan)mer..
28-29Baskurs b o u, inriktning barn och ungdom basicGF ÖstLillsved Idrottsfolkhögskolanmer..
2013 - OktKursnamnArrangörOrt
5-6Tumbling steg 1GF ÖstLillsved Idrottsfolkhögskolanmer..
12-13Baskurs barn och ungdom, grundGF ÖstGIH (Gymnastik och Idrottshögskolan)mer..
12-13Trampett steg 1GF ÖstLillsved Idrottsfolkhögskolanmer..
12-13Baskurs b o u, inriktning barn och ungdom basicFöreningskurs BrommagymnasternaNälstaskolanmer..
26-27Baskurs b o u, inriktning barn och ungdom basicGF ÖstGIH (Gymnastik och Idrottshögskolan)mer..
2013 - NovKursnamnArrangörOrt
8-10Teori steg 1GF ÖstStockholmidrottens Hus, Solnamer..
9-10Baskurs barn och ungdom, grundGF ÖstLillsved Idrottsfolkhögskolanmer..
9-10Trampett steg 1GF ÖstGIH (Gymnastik och Idrottshögskolan)mer..
16Barn blir smarta av gympa - gympakidz on tourGymnastikförbundet ÖstGIH - Gymnastik och Idrottshögskolanmer..
23-24Baskurs barn och ungdom, grundGF ÖstGIH (Gymnastik och Idrottshögskolan)mer..
23-24Baskurs b o u, inriktning barn och ungdom basicGF ÖstLillsved Idrottsfolkhögskolanmer..
29-1Teori steg 2GF ÖstStockholmidrottens Hus, Solnamer..
30-1Tumbling steg 1GF ÖstLillsved Idrottsfolkhögskolanmer..
2013 - DecKursnamnArrangörOrt
14-15Baskurs b o u, inriktning barn och ungdom basicGF ÖstGIH (Gymnastik och Idrottshögskolan)mer..
 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 1 oktober.