Gymnastikförbundet Östs Nyhetsbrev - Oktober 2013
 
 
Barn blir smarta av gympa - GympaKidz on Tour
 
Välkomna till en fartfylld inspirationsdag den 16 november på Gymnastik och Idrottshögskolan för barnledare i förening och förskola/skola.
 
GympaKidz konceptet genomgår en förändring och dagen syftar till att ge er ett smakprov på vad som kommer finnas i vår verksamhet framöver och ge er som förening uppslag på hur ni kan nå de lite äldre barnen i er omgivning.
 
Under dagen får du möjlighet att prova på fantasifulla redskapsbanor, parkour, dans med mera. Som deltagare får du med dig material för att prova hemma i din grupp eller klass.
 
Vill du ha mer kunskap är du välkommen att gå någon av våra utbildningar framöver under 2014.
 
 
 
Gymmix Öst ordnar träningsresa 2014
 
Nu tar vi steget mot samarbete och aktiviteter över gränserna! 2014 anordnar Gymmix region Öst en träningsresa för hela regionen. Den kommer att gå till Side i Turkiet, 3-11 maj.
 

 
PKTR.se
 
En plats för alla som älskar och är intresserade av parkour/freerunning och tricking - äntligen lanserad!
 
Långt och tålmodigt arbete av kommittéerna, tillsammans med 'parkourkonsulenten' Ahmed Al-Breihi och Jonas Juhl Christiansen, Gymnastikförbundets ungdomskonsulent. Nu finns verksamheten inte bara i många, många gymnastikföreningar, alla utövare och intresserade har nu också fått ett 'hem': PKTR.se!
 
 
Vi genomför Parkour Steg 1 igen i december i Sollentuna
 
Nu är det dags för vår andra Parkour Steg 1 i regionen. Vår första var en pilot som vi genomförde tillsammans med region Mellansvenska under våra sommarkurser ute på Lillsved i somras. En kurs som var väldigt uppskattad!
 
Den 8 december genomför vi således ännu en Parkour Steg 1 i Satelliten i Sollentuna. Missa inte detta tillfälle att utbilda era ledare!
 
Det finns ett stort intresse för parkour i regionen och det är högt tryck och hög efterfrågan på våra utbildningar. Vi erbjuder 25 platser och först till kvarn gäller, så anmäl er redan idag. Om kursen blir full ombeds ni kontakta kansliet för att sätta upp er på en kölista.
 
Vi planerar även att genomföra en Parkour Steg 1 i april nästa år, samt att vi kommer att erbjuda en Parkour Steg 2 i mars 2014. Vi ber er hålla utkik på hemsidan för mer information kring detta framöver.
 
 
Stockholm Mass Squad (S.M.S) - EUROGYM 2014
 
Gymnastikförbundet Öst kommer att genomföra ett projekt där man samlar killar ifrån hela Stockholm i åldrarna 12 år och uppåt oavsett nivå. Det kommer att vara ett gäng på 60 killar och tillsammans ska vi göra en GRYM show till EUROGYM!
 
Så här kommer det att gå till…
Under VT-14 blir det 5 st gemensamma samträningar på olika ställen runt om i Stockholm.
Passen kommer att innehålla en blandning mellan redskap och koreografi, där vi kör högt tempo med bra fokus. Du som deltar förväntas ha ett engagemang, en motivation och ambition att tillsammans skapa årets show!
 
Vi som håller i S.M.S…
…är tre killar som alla jobbar med gymnastik på heltid och har varit med i gymnastikvärlden i mer än 20 år. Vi har alla erfarenhet av liknade projekt och är sjukt taggade att sätta igång!
 
Kasper Fredriksen - Ansvarig huvudtränare/koreograf
Henrik Gerby - biträdande tränare
Olof Johansson - biträdande tränare
 
 
 
Gymnastikforum 2013: full fart mot Vision 2020
 
Engagemang, framtidstro, dialog och delaktighet, nya nätverk och kontakter, inspiration från intressanta föreningar och externa föreläsare, många skratt och högt tempo - så kan man försöka sammanfatta årets Gymnastikforum.
 
Två dagar med fullt fokus på föreningarnas Vision 2020 och framtidens möjligheter och utmaningar. Över 200 deltagare från 60 föreningar från hela landet innebar överfyllda salar men också en härlig stämning. - Alla dessa kloka personer, engagemanget för Svensk Gymnastik i dess många former, all denna energi och utvecklingsvilja - jag är stolt över vår breda rörelse! säger förbundsordföranden Malin Eggertz Forsmark efter att ha avslutat årets Gymnastikforum.
 
Idrottens kaleidoskop: svensk gymnastik!
 
Tisdag 8 oktober följde bilagan 'Sport & Affärer' med i Dagens Industri. I bilagan har förbundsordföranden Malin Eggertz Forsmark medverkat med en krönika som beskriver bredden och mångfalden i Svensk Gymnastik.
 
Läs hennes krönika här - och sprid den gärna vidare!
 
Till Malins krönika
 
Stockholmidrottens Barn- och Ungdomsforum
 
Den 23-24 november bjuder Stockholmsidrotten in föreningar till distriktets egna barn- och ungdomsforum som kommer lyfta viktiga frågeställningar inom idrotten, där ni kan diskutera med andra föreningar kring de problem som vi dagligen brottas med. SISU erbjuder även föreningar att söka medel ur Idrottslyftet för deltagaravgifter och uppmanar så många som möjligt att skicka sina ledare till denna träff.
 
Riksidrottsförbundet får ny hemsida
 
Riksidrottsförbundet tillsammans med landets distriktsidrottsförbund fick den 16 oktober ett nytt utseende i form av nya hemsidor.
 
 
Ny hall invigd: Engelbrektshallen!
 
En ny hall i Stockholms innerstad har invigts i oktober. Hallen är anpassad för gymnastik med hoppgrop, trampoliner och övriga redskap.
 
I dagsläget nyttjas endast en liten del av hallens kapacitet för just gymnastik, men förhoppningen är att över tid få ytterligare tillgång till hallen. Träning bedrivs 2013/2014 för närvarande på tisdagskvällar och lördagsförmiddagar.
 
Utbildningar 2014 hos Gymnastikförbundet Öst
 
Utbildningsplaneringen för 2014 hos Gymnastikförbundet Öst är i full gång och en plan har redan lagts för det kommande året. Nu försöker vi sy ihop denna plan med kursplatser och utbildare i ett sista skede.
 
Själva anmälan och hanteringen av utbildningarna kommer att förändras 2014 och kommer nu att ligga i utbildningsmodulen, som är ett verktyg som IdrottOnline tillhandahåller. Svenska Gymnastikförbundet arbetar med att få denna i drift så att ni föreningar kan få en översyn av vad som är planerat för det kommande året och även sköta era anmälningar där. Vi ber er hålla tillgodo tills denna nya sida är uppe och igång på förbundets hemsida.
 
Samtidigt sker det lite förändringar i utbildningsstrukturen kring vissa kurser, dels på barn och ungdomssidan men också på baskursdelen på tävlingssidan. Exempelvis så försvinner nu Baskurs Basic från utbudet och kommer därmed ersättas av Baskurs inriktning som löper över en dag. Baskursens tidigare 4 dagar reduceras nu således till totalt 3 dagar.
 
Nedan illustrationer visar hur utbildningarna är uppbyggda på både tävlingssidan samt barn och ungdomssidan. Klicka gärna in er på respektive länk under varje bild för att läsa mer kring utbildningsutbudet.
 
Utbildningsmodell barn och ungdom
 
 
Utbildningsmodell tävling
 
 
 
 
 
Har du frågor kring utbildning, modellerna och dess struktur och innehåll samt nytt anmälningsförfarande i utbildningsmodulen kan du kontakta utbildning@gymnastik.se
 
Har du frågor kring Gymnastikförbundet Östs kommande kurser och upplägg kan du kontakta kristian.gunnarsson@gymnastik.se
 
 
Gymnastikförbundet Östs kommande kurser
 
Följande kurser är för närvarande planerade inom Gymnastikförbundet Östs verksamhet till hösten 2013.
 
Läs mer på respektive kurs för att se tillgänglighet och sista anmälningsdatum. Om anmälan ej finns tillgänglig innebär detta att kursen är full alternativt att sista anmälningsdatum har passerat. Det kan fortfarande finnas platser till enstaka kurser, så vi ber er kontakta kansliet på ost@gymnastik.se om ni är intresserade av att efteranmäla er.
 
2013 - NovKursnamnArrangörOrt
8-10Teori steg 1GF ÖstStockholmidrottens Hus, Solnamer..
9-10Baskurs barn och ungdom, grundGF ÖstLillsved Idrottsfolkhögskolanmer..
9-10Trampett steg 1GF ÖstGIH (Gymnastik och Idrottshögskolan)mer..
16Barn blir smarta av gympa - gympakidz on tourGymnastikförbundet ÖstGIH - Gymnastik och Idrottshögskolanmer..
17Baskurs b o u, inriktning trupp basicGF ÖstLyckebyskolan, Kaptensvägen 25, Vendelsömer..
23-24Baskurs barn och ungdom, grundGF ÖstGIH (Gymnastik och Idrottshögskolan)mer..
23-24Baskurs b o u, inriktning barn och ungdom basicGF ÖstLillsved Idrottsfolkhögskolanmer..
29-1Teori steg 2GF ÖstStockholmidrottens Hus, Solnamer..
30-1Tumbling steg 1GF ÖstLillsved Idrottsfolkhögskolanmer..
2013 - DecKursnamnArrangörOrt
7-8Teori steg 1GF Öst/SISU GotlandVisbymer..
7Gympakidz show and danceGF ÖstGIH (Gymnastik och Idrottshögskolan)mer..
8Parkour/freerunning steg 1GF ÖstSatelliten Sollentunamer..
14-15Tumbling steg 3GF ÖstEnskedehallenmer..

 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 1 december.