Gymnastikförbundet Östs Nyhetsbrev - December 2013
 
 
Kansliet flyttar till nya lokaler den 1 januari 2014
 
Under december månad genomgår kansliet en relativt hektisk period, då vi ska flytta till nya kanslilokaler.

Plats för de nya lokalerna från och med den 1 januari kommer att vara Vretenvägen 4 i Solna Strand/Vreten.

Vi ber er således ha översikt med att vi därmed inte alltid är tillgängliga under december månad, men vi hoppas vara i fas igen i början av januari.

Vi hänvisar mestadels av korrespondensen till ost@gymnastik.se alternativt till vår kanslist Malin Bölander, malin.bolander@gymnastik.se under denna månad.

Alla är varmt välkomna att besöka oss i våra nya fina lokaler i januari!
 
Idrottslyftet 2014
 
Riktlinjerna för Idrottslyftet 2014 är fastställda av Gymnastikförbundets styrelse.

Ett tips är att föreningen förbereder ansökan i god tid inför och ansöker så snart som möjligt efter 1 januari 2014 när ansökningsformuläret aktiveras via IdrottOnline.
Det är högt tryck på dessa bidrag redan i början på året och först till kvarn gäller!

Samtliga föreningar som har sökt bidrag från Idrottslyftet under 2013 ombeds även att redovisa sina projekt för detta verksamhetsåret, innan ni söker för nästkommande år.
Ladda hem Gymnastikförbundets riktlinjer för Idrottslyftet 2014

Är ni osäkra på vad ni kan söka?
Ta del av denna enkla online-guide och få svar på dina frågor:

Läs mer om Idrottslyftet här
 
Stockholm Mass Squad - EUROGYM 2014
 
EUROGYM 2014 är redan en braksuccé och eventet är redan fullt. Gymnastikförbundet Öst anordnar en masstrupp för killar över 12 år oavsett nivå och vi kommer under nästa vecka gå ut med ett anmälningsformulär för er som ännu inte anmält er till vår masstrupp.

Vid vår preliminäranmälan har det redan visats ett brett intresse och dessa deltagare ska nu bara bekräfta sin anmälan innan en officiell anmälan går ut igen till er föreningar.

Vi vill poängtera att intresset är stort och platserna är begränsade. Det här kan vara sista chansen för era grabbar att få uppleva EUROGYM 2014 på hemmaplan, det kommer bli nästa års största ungdomsevent som ni bara inte får missa.

Mer information kommer att skickas ut till samtliga föreningar under v.49.


Mer om EUROGYM 2014
 
 
Äntligen - herrarna tog hem guldet!
 
Fina tävlingar och fina prestationer i NM i Odense - och herrarnas final kunde inte slutat bättre för svensk del.

Det efterlängtade guldet och inte minst en seger över de respekterade danska vännerna till Brommagymnasternas herrar! Grattis också till Örebros damer som tog NM-silver, till Höganäs damer för NM-brons och till Brommagymnasternas mixedlag som också de kommer hem med medalj - här blev det också ett brons!

Intresset för truppgymnastik är - som vi vet - stort. Preliminära siffror från Danmark säger att 50 000 unika tittare följde streamingsändningarna!
 
Påminnelse kring årsrapporten!
 
Vi vill passa på att påminna våra föreningar inom Gymnastikförbundet Öst som ännu inte skickat in årsrapporten,
att göra detta så snart som möjligt!

Om ni har frågor kring hanteringen av detta kan ni kontakta Siw Johansson på Svenska Gymnastikförbundet på siw.johansson@gymnastik.se
 
PKTR.se
 
En plats för alla som älskar och är intresserade av parkour/freerunning och tricking - äntligen lanserad!
 
Långt och tålmodigt arbete av kommittéerna, tillsammans med 'parkourkonsulenten' Ahmed Al-Breihi och Jonas Juhl Christiansen, Gymnastikförbundets ungdomskonsulent. Nu finns verksamheten inte bara i många, många gymnastikföreningar, alla utövare och intresserade har nu också fått ett 'hem': PKTR.se!
 
 
Gymnastikförbundet Östs kommande kurser
 
Nu ligger vårens utbildningar 2014 uppe i vårt nya anmälningssystem, utbildningsmodulen. Nu kommer alla anmälningar att ske via utbildningsmodulen, vilket innebär en del förändringar. Dels kommer inte en bekräftelse att skickas ut i samband med anmälan i nuläget, men vid anmälan kan ni se om en kurs är eller börjar bli full.

Systemet är fortfarande ganska nytt både för oss och för er och vi hoppas att vi kan finna former för detta och att det på sikt blir ett smidigt anmälningsförfarande när rutinerna har landat ordentligt. Passa även på att spana in våra nya kurser i utbildningsutbudet 2014, som Hopp & Volt, Matta & Airtrack, samt ett nytt tag på GympaKidz-konceptet. Observera även att tidigare Baskurs Basic på två dagar nu ersätts av en inriktningsdel på baskursen, exempelvis Trupp Basic eller KvAG Basic. Höstens utbildningar 2014 kommer att kompletteras löpande.
 
Läs mer, se översikt av årets utbildningar och anmäl dig via: Utbildningskalender 2014

 
 
Utbildningar 2014 hos Gymnastikförbundet
 
Nedan illustrationer visar hur utbildningarna är uppbyggda på både tävlingssidan samt barn och ungdomssidan. Klicka gärna in er på respektive länk under varje bild för att läsa mer kring utbildningsutbudet.
 
Utbildningsmodell barn och ungdom
 
 
Utbildningsmodell tävling
 
 
 
 
 
Har du frågor kring utbildning, modellerna och dess struktur och innehåll samt nytt anmälningsförfarande i utbildningsmodulen kan du kontakta utbildning@gymnastik.se
 
Har du frågor kring Gymnastikförbundet Östs kommande kurser och upplägg kan du kontakta kristian.gunnarsson@gymnastik.se
 
 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 21 december.