Gymnastikförbundet Östs Nyhetsbrev - Februari
 
 
Den 9 mars 2014 är tidpunkten för nästa års årsmöte och det kommer att äga rum i Stockholm mellan klockan 13.00-17.00 på hotell Park Inn by Radisson i Solna.

Vi ser gärna att så många av er som möjligt närvarar och påverkar förbundets framtida inriktning.

Varmt välkomna!
 
 
Vi har flyttat in i nya lokaler!
 
Gymnastikförbundet Öst sitter numera på Vretenvägen 4 i Solna sedan den 1 januari 2014. Våningsplanet delar vi tillsammans med Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i Stockholm, samt Stockholms Orienteringsförbund.

Alla stödfunktioner är dessvärre inte på plats ännu, men vi hoppas vara helt operativa inom en relativt snar framtid.

Alla är hjärtligt välkomna att hälsa på oss på vår nya adress och en officiell tidpunkt för visning av lokalerna kommer längre fram i vår.
 
Från 2014 gäller nya LOK-stödsföreskrifter
 
Det är glädjande att se hur antalet sammankomster och deltagartillfällen ökat de senaste åren för de nästan 800 gymnastikföreningar i landet som redovisar och ansöker om LOK-stöd (statliga stödet). Sök LOK-stöd! Det är viktigt för föreningarnas ekonomi och betyder även mycket för förbundet.

Läs mer på gymnastik.se kring LOK-stödet
 
 
Stockholmscupen - Regionstävling Trupp
 
Vi ber truppföreningar uppmärksamma kommande regionstävling Stockholmscupen den 22-23 mars i Botkyrkahallen.

Stockholmscupen - regionstävling
 
Föreningstävlingar inom Trupp
 
Flertalet föreningar anordnar nu trupptävlingar i regionen, för att se mer information hänvisar vi till nedanstående länk.

Föreningstävlingar i region Öst
 
 
Parkourprojektet - framgångsrik ettåring
 
Nu fyller parkour-projektet år. Ett mycket framgångsrikt år! Projektledaren Ahmed Al-Breihi summerar utvecklingen i siffror: 100 föreningar. 7000 utövare. 1100 barn och ungdomar som deltagit på JAM/Gatherings/läger under 2013. 170 har gått ledarutbildning i parkour/freeruning & tricking. Bara några exempel! Och inte minst, en egen hemsida - PKTR.se. Där finns hela rapporten med mycket mer att läsa om detta lyckade projekt som fortsätter även under 2014.
 
 
Utbildningsinformation
 
Från årsskiftet har vi numera ett nytt anmälningssytem genom IdrottOnline som heter utbildningsmodulen. Här listas samtliga kurser och där anmälningar tas emot. Systemet har ett par utvecklingspunkter som behöver lösas över tid men som vi tittar på löpande och uppmärksammar RFs IT-avdelning på, så användandet ska bli så smidigt som möjligt för er. Stöter ni på problem vid anmälan kan ni alltid kontakta oss på kansliet på ost@gymnastik.se.
 
Ni hittar samtliga kurser på följande länk: http://www.gymnastik.se/Distrikt/GF-Ost/Utbildning/kursanmalanregionen/
Ni kan då antingen bläddra i listan och söka upp den kurs ni är ute efter alternativt söka upp en specifik kurs i sökfunktionen. Ett tips är att söka i fliken för studieplan och klicka på den kurs ni söker och sedan sök, då kommer alla planerade kurser av den typen fram i listan.

Ni kan även söka fram regionens utbildningar på Svenska Gymnastikförbundets hemsida, men ni måste då även specificera i vilken region ni önskar gå utbildningen.
 
För enkelhetens skull kan det vara bra att föreningen gör anmälningarna åt deltagarna, då det nya systemet kräver föreningens organisationsnummer. Alternativt att ni förser deltagaren som anmäler sig med den informationen. Säkerställ också att alla uppgifter som personnummer, namn, e-post, fakturaadress och föreningstillhörighet stämmer innan ni skickar in anmälan.
 
Observera att anmälan är bindande och plats måste avbokas senast en månad innan kursstart, därefter gäller endast sjukintyg som giltig avbokning. Ändringar/byte av kursdeltagare kan göras närmare inpå kurs mot en administrativ avgift.
 
Det finns även lite nyheter i utbildningsutbudet från årsskiftet, dels så har Baskurs Barn och Ungdom Basic ersatts av en inriktningsdel Basic. (exempelvis Trupp Basic eller KvAG Basic). Tänk på att både Baskurs Barn och Ungdom och inriktningsdel Basic måste fullbordas för att kunna utbilda sig vidare på de olika stegutbildningarna.
Däremot räcker det enbart med Baskurs Barn och ungdom om ni vill vidareutbilda er på barn och ungdomssidan, där nya utbildningar likt Hopp och Volt samt Matta och Airtrack nu finns.
 
För att se utbildningsstegen för tävling se följande länk: http://www.gymnastik.se/Utbildning/For-Tavlingsledare/Kursinformation-tavling/

För att se utbildningsstegen för barn och ungdom se följande länk: http://www.gymnastik.se/Utbildning/For-BarnUngdom/Utbildningsmodell/
(Klicka på respektive box för att läsa mer)
 
Vi genomför även flertalet Parkour/Freerunningutbildningar i regionen på både Steg 1 och på Steg 2, så sök gärna upp dessa enlig ovan förfarande.
 
 
Gymnastikförbundet Östs utbildningar våren 2014
 
 
Februari  
8-9 febTumbling Steg 1Lillsved Idrottsfolkhögskola
8-9 febFristående Steg 1Gymnastik och Idrottshögskolan
09-febTrupp BasicLillsved Idrottsfolkhögskola
09-febFöreningsdomarkurs TruppVretenvägen 12, Solna
15-16 febBaskurs B&UGymnastik och Idrottshögskolan
22-23 febFristående Steg 2Lillsved Idrottsfolkhögskola
23-febTema, fantasi och äventyrGymnastik och Idrottshögskolan
22-23 febTumbling Steg 2Enskedehallen + GIH
22-23 febTrampett Steg 1Föreningskurs Täby GF
   
Mars  
1-2 marsParkour Steg 2Satelliten Sollentuna
1-2 marsBaskurs B&ULillsved Idrottsfolkhögskola
7-9 marsTrampett/Tumbling Steg 4Enskedehallen + GIH
08-marMatta och AirtrackGymnastik och Idrottshögskolan
09-marHopp och VoltGymnastik och Idrottshögskolan
14-16 marsKvAG Steg 1JG-hallen i Järfälla
15-marTrupp BasicGymnastik och Idrottshögskolan
22-23 marsTumbling Steg 1Lillsved Idrottsfolkhögskola
22-23 marsTeori Steg 1Föreningskurs GK Värmdö
29-marGympaKidz ParkourLillsved Idrottsfolkhögskola
28-30 marsTrampett Steg 1Gymnastik och Idrottshögskolan
   
April  
5-6 aprBaskurs B&UGymnastik och Idrottshögskolan
11-13 aprTrampett Steg 1Gymnastik och Idrottshögskolan
11-13 aprTeori Steg 1Heliosgatan 3, vån 3
13-aprParkour Steg 1Satelliten Sollentuna
   
Maj  
03-majTrupp BasicGymnastik och Idrottshögskolan
10-majHopp och VoltGymnastik och Idrottshögskolan
11-majMatta och AirtrackGymnastik och Idrottshögskolan
 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 1 mars.