KVARTALSRAPPORT 1, 2014
FRÅN SPILTAN FONDER 

2014-04-16

Stark inledning i en utmanande omvärld och välkomna alla nya sparare!

Även om omvärlden var ovanligt osäker under årets första kvartal började året började bra både på börsen och för våra fonder. Vi kan även konstatera att det är många som vill spara i riktigt bra fonder med inriktning på Sverige både vad gäller aktie- och räntemarknaden. Det tillsammans med våra under åren uppnådda förvaltningsresultat bidrar säkert till att vi fortsätter att växa även efter ännu ett starkt år. Vid årsskiftet hade vi drygt 6,5 miljarder kronor under förvaltning. Men redan nu – efter bara lite drygt tre månader in på 2014 – har vi passerat 8,5 miljarder. Och tillsammans är vi nu över 70 000 som sparar i Spiltans Fonder. Fantastiskt!

Välkomna alla nya sparare och ett stort tack till er alla som sparar med oss sedan tidigare. 

 
 
I kvartalsrapporterna delar de ansvariga förvaltarna med sig av sin syn på respektive fond - klicka på fonden för att läsa mer.
 
Spiltan Aktiefond Sverige: aktiv förvaltning - på riktigt - den enda hållbara vägen! 
Spiltan Aktiefond Stabil: prisbelönt sparande - bäst riskjustrerad avkastning!
Regionfond Dalarnaoch Småland: tänk globalt men investera lokalt - lönar sig fortsatt!
Spiltan Aktiefond Investmentbolag: en smart indexfond  till mycket låg avgift!
Spiltan Räntefond Sverige: säker avkastning till marknadens lägsta avgift - topprankad!
 

Ny fond! Spiltan Högräntefond
”Bättre än banken – säkrare än börsen”


För alla som söker högre avkastning än på banken/i en penningmarknadsfond och kan tänka sig lite högre risknivå startade vi den 2 april Spiltan Högräntefond. En räntefond som huvudsakligen placerar i företagsobligationer med löptider mellan 0-10 år. Genom att krydda fonden med värdepapper med betydande ränteinslag som konvertibler och preferensaktier så finns förutsättningarna på plats för att skapa riktigt bra avkastning i förhållande till fondens risknivå. Förvaltare är Lars Lönnquist, som med 28 års erfarenhet av ränteförvaltning, är mycket väl lämpad för uppgiften. 
 
 
Hoppas att vi ses under 2014!

 
Tack för förtroendet att vi får förvalta ditt kapital. Ingen kan garantera något för framtiden, däremot kan vi garantera att vi gör allt för att våra fonder även fortsatt skall ge en långsiktigt god avkastning.
Under 2014 fortsätter vi vår Sverigeturné, håll utkik på http://www.spiltanfonder.se/kalendarium för kommande nya sparträffar. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss på tel. 08-545 813 40 eller via e-post fonder@spiltan.se


Med vänliga hälsningar och önskan om en solig vår!
 
PS. Spiltan Fonder bjuder in till Cirkus

Tillsammans med Investment AB Spiltan och Barncancerfonden bjuder Spiltan Fonder in sina andelsägare till cirkus den 6 juni. Cirkusen kommer att ske vid Stora Skuggan  i Stockholm och separat inbjudan kommer vid ett senare tillfälle. Entréavgiften kommer att gå oavkortat till Barncancerfonden. 


Glad Påsk önskar Spiltan Fonder
 
Ta vara på börsens svängningar
BÖRJA MÅNADSSPARA!
 
NY FOND!

Den 2 april startade Spiltan Fonder en ny fond - Spiltan Högräntefond
 
 

Ta kontakt med Linus Owemyhr eller Jörgen Wärmlöv och prata sparande!
e-post: fonder@spiltan.se
Tel: 08-545 813 40
 
 
 
Besök oss gärna på var hemsida:
www.spiltanfonder.se

 
 
Tillsammans med Investment AB Spiltan och Barncancerfonden bjuder Spiltan Fonder in sina andelsägare till cirkus den 6 juni