Nyhetsbrev, maj 2014
2014-05-26
 
Fortsatt bra börsår!

Nu när snart halva 2014 har passerat så kan vi konstatera att den svenska börsen och våra fonder fortsätter att utvecklas väl. Det har fört med sig att många vill spara i riktigt bra fonder med inriktning på Sverige både vad gäller aktie-och räntemarknaden.
Det tillsammans med våra under åren uppnådda förvaltningsresultat bidrar säkert till att vi fortsätter att växa även efter ett starkt 2013. Vid årsskiftet hade vi drygt 6,5 miljarder kronor under förvaltning men redan nu innan vi ens passerat halvårsskiftet förvaltar vi över 9 miljarder. Och tillsammans är vi nu över 70 000 som sparar i Spiltans Fonder. Fantastiskt!
Välkomna alla nya sparare och ett stort tack till er alla som sparar sedan tidigare.
I mitten på juli publiceras fondrapporterna för årets andra kvartal. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss på telefon 08-545 813 40 eller via e-post fonder@spiltan.se .
 
Med soliga sommarhälsningar

Spiltan Fonder
 

Nu kommer skatteåterbäringen – bra tillfälle att fylla på dina fonder!

För de allra flesta som har du deklarerat via internet eller telefon och kommer att få tillbaka på skatten får, enligt Skatteverket, pengarna utbetalda mellan den 3 och 5 juni. Och om det är så att du inte redan vet vad du ska använda skatteåterbäringen till så kan det här vara ett perfekt tillfälle att fylla på dina fonder. Om du redan är registrerad som kund direkt hos oss på fondbolaget så räcker det med att du sätter in pengarna på bankgironumret till fond du vill sätta in pengarna i och skriver in ditt personnummer i ”meddelanderutan” på din internetbank.  

Stöd Barncancerfonden - Gå på Cirkus!

Tillsammans med Barncancerfonden och Investment AB Spiltan bjuder Spiltan Fonder in sina andelsägare till cirkus den 6 juni. Cirkusen kommer att ske vid Stora Skuggan i Stockholm. Entréavgiften kommer att gå oavkortat till Barncancerfonden. Det är ett begränsat antal platser så först till kvarn! Ni anmäler er och betalar på Barncancerfondens hemsida via den här länken. 
 
 
Perfekta studentpresenten – en bok om hur man blir miljonär!

Ge bort en bok i studentpresent. Har du svårt att komma på något att ge bort i studenttider? Vi har ett tips – ge bort boken ”Så här kan alla svenskar bli miljonärer” skriven av Spiltan Fonders ordförande Per H Börjesson. Om du sparar hos oss på Spiltan Fonder så kan du maila oss på fonder@spiltan.se så skickar vi dig ett exemplar som du kan ge bort i studentpresent. Men vi har endast ett begränsat antal böcker att ge bort – först till kvarn (vi har lagt undan 50 stycken ”Studentpresentböcker”).
 
Ny fond! Spiltan Högräntefond
Bättre än banken - säkrare än börsen!


Stort intresse för vår nya fond. För alla som söker högre avkastning än banken/i en penningmarknadsfond och kan tänka sig lite högre risknivå finns sedan 2 april Spiltan Högräntefond. En räntefond som huvudsakligen placerar i företagsobligationer med löptider mellan 0-10 år. Genom att krydda fonden med värdepapper med betydande ränteinslag som konvertibler och preferensaktier så finns förutsättningarna på plats för att skapa riktigt bra avkastning i förhållande till fondens risknivå. Förvaltare är Lars Lönnquist, som med 28 års erfarenhet av ränteförvaltning, är mycket väl lämpad för uppgiften.
 
 

Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se

Sommar!
 
Ta kontakt med oss och prata sparande!
e-post: fonder@spiltan.se
Tel: 08-545 813 40
 
"Detta fondbolag står på spararnas sida med ett spännande utbud, enkelhet och sunt förnuft."
Ta vara på börsens svängningar!
BÖRJA MÅNADSSPARA!
 

 
 
 
 

 
 
 
Perfekta studentpresenten - en bok om hur man blir miljonär!