KVARTALSRAPPORT 2, 2014
FRÅN SPILTAN FONDER 

2014-07-10

Starkt första halvår trots utmanande omvärld och välkomna alla nya sparare!

Bra första halvlek. Även om omvärlden var ovanligt osäker under inledningen på 2014 och vi stötte på ett par ”gupp” på vägen kan vi konstatera att första halvåret var bra både på börsen och för våra fonder. Vi kan även konstatera att det världsomspännande och intensiva arbetet för att stimulera den ekonomiska tillväxten fortsätter med oförminskad styrka. Många utmaningar kvarstår men liksom tidigare är det viktigt att skilja på "världsekonomi” och enskilda bolag. Det finns fortsatt många bolag som går riktigt bra alldeles oavsett den allmänna ekonomiska utvecklingen. Lägg till en för flera bolag rimlig värdering och fortsatt låga räntor så kvarstår de grundläggande förutsättningarna för att även helåret 2014 ska kunna bli ett riktigt bra aktiespararår. Men räkna med att vi även framöver kan stöta på ett par ”gupp” på vägen. Det kan då vara tryggt att veta att vår förvaltningsfilosofi, vilken varit densamma sedan starten 2002, fungerar både i ned- och uppgång.

Stolt konstaterar vi att det är fler och fler som vill spara i riktigt bra fonder med inriktning på Sverige både vad gäller aktie och räntemarknaden. Det tillsammans med våra under åren uppnådda förvaltningsresultat och erhållna utmärkelser bidrar säkert till att vi fortsätter att växa. Vi inledde året med drygt 6,5 miljarder kronor under förvaltning för att vid halvårsskiftet ha passerat 10 miljarder. Tillsammans är vi nu fler än 80 000 som sparar i Spiltans Fonder. Fantastiskt!

Välkomna alla nya sparare och ett stort tack till er alla som sparar med oss sedan tidigare!

Soliga sommarhälsningar
Spiltan Fonder

Läs hela VD-brevet genom att trycka på länken

 
 
I kvartalsrapporterna delar de ansvariga förvaltarna med sig av sin syn på respektive fond - klicka på fonden för att läsa mer.
 
Spiltan Aktiefond Sverige: aktiv förvaltning - på riktigt - den enda hållbara vägen! 
Spiltan Aktiefond Stabil: prisbelönt sparande - bäst riskjustrerad avkastning!
Regionfond Dalarnaoch Småland: tänk globalt men investera lokalt - lönar sig fortsatt!
Spiltan Aktiefond Investmentbolag: en smart indexfond  till mycket låg avgift!
Spiltan Högräntefond: ett "mellanriskalternativ" under devisen: Bättre än banken - säkrare än börsen!
Spiltan Räntefond Sverige: säker avkastning till marknadens lägsta avgift - topprankad!
 
 

Enkelt är effektivt – även 2014!

Av våra aktivt förvaltade aktiefonder ligger Aktiefond Småland i topp följd avAktiefond Sverige, Aktiefond Dalarna och den flerfaldigt medaljprydda Aktiefond Stabil. Vår passivt förvaltade Aktiefond Investmentbolag fortsätter att överträffa index, med denna fond erbjuder vi möjlighet till bättre avkastning än en traditionell indexfond - till öppna marknadens lägsta avgift. Vår nya räntefond Spiltan Högräntefond – har rönt stort intresse och kompletterar vårt fondutbud väl som ett ”mellanriskalternativ” under devisen: Bättre än banken – säkrare än börsen!  Finns nu även med inom PPM med nummer 560 599. Avslutningsvis fortsätter vår prisbelönta Räntefond Sverige att leverera bra avkastning till låg risk och är fortsatt bäst på fem år av alla de 40-tal svenska korträntefonder sm finns! I början på 2014 fick vi för andra året i rad utmärkelsen ”läsarnas val” av Privata Affärer för vår Investmentbolagsfond och nu i juni uppmärksammades Aktiefond Småland av Lipper Fund Awards med utmärkelsen “Top Perfomer” på 3 år i klassen för svenska aktiefonder – bäst i klassen helt enkelt! Både över tiden uppnådd avkastning och erhållna utmärkelser är för oss kvitton på att vår förvaltningsfilosofi fungerar. Enkelt är verkligen effektivt!


 
 
Halvårsrapport/fondrapporter och saldobesked

I vår Halvårsrapport för 2014 kan du läsa mer om vår investeringsfilosofi samt utvecklingen för samtliga av våra fonder. Saldobesked skickas till alla direktsparare under andra halvan av juli.  Förutom aktuella nyheter, blanketter mm finns samtliga rapporter alltid tillgängliga på vår hemsida: www.spiltanfonder.se där du även kan logga in och se ditt sparande!
 
Träffa oss på vår Sverigeturné!

Tack för förtroendet att vi får förvalta ditt kapital. Ingen kan garantera något för framtiden, däremot kan vi garantera att vi gör allt för att våra fonder även fortsatt skall ge en långsiktigt god avkastning. Sverigeturnén fortsätter och så här långt i år har vi varit på inte mindre än drygt 40 sparträffar runtom i Sverige.

Håll utkik på www.spiltanfonder.se så vet du när vi har en sparträff nära dig. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss på tel:
08-545 813 40 eller via e-post: fonder@spiltan.se.
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se

Trevlig sommar!
 
Ta vara på börsens svängningar
BÖRJA MÅNADSSPARA!
 

Den 2 april 2014 startade vi en ny fond 
Spiltan Högräntefond
 
 
 

Besök oss gärna på var hemsida:
www.spiltanfonder.se

 
 

Alla direktsparare får Halvårsrapport 2014
  och saldobesked 
per post under andra halvan av juli
 

Ta kontakt med oss och prata sparande!
e-post: fonder@spiltan.se
Tel: 08-545 813 40