Gymnastikförbundet Östs Nyhetsbrev - Maj
 
 
Välbesökt inspirationskonvent
 
Lördagen den 25 april samlades över hundra personer från både Gymnastikförbundet och Korpen för en dag fylld av träning och inspiration på Gymnastik och Idrottshögskolan (GIH) i Stockholm. Totalt anordnades 13 olika gruppträningspass och 2 föreläsningar.
 
 
Sommarkurser på Lillsved 2015
 
Nu finns samtliga gruppträningskurser tillgängliga för anmälan via vår kursanmälningssida. Missa inte vårt breda utbud av kurser under vecka 26 och 27 ute på härliga Lillsved Idrottsfolkhögskola. Vässa dina kunskaper inom bland annat Gympa, Latin Fusion, EFIT, Box och mycket mer.

Sista anmälningsdag är den 17 maj!
 
Gymnastiken mot trenden
 
Allt fler idrotter tappar i antalet deltagare. Gymnastiken är emellertid en av få sporter som växer! Generalsekreterare Johan Fyrberg ger sin syn på varför till SVT. Läs mer om att gymnastiken växer i en tidigare artikel.
 
 
Idrottskonsulent sökes till SOL-flickorna
 
Brinner du för gymnastiken och vill arbeta med detta dagligen?

SOL-flickornas GF söker en idrottskonsulent på 80% till sin organisation. Ansökan senast den 8/5.

Läs mer på SOL-flickornas hemsida
Vendelsö Gymnastikförening söker ledare till damtruppen
 
Vendelsö GF söker just nu ledare till sin äldsta damtrupp. Det är en trupp på cirka 24 gymnaster i åldrarna 11 till 25 år. De har under denna termin tävlat på RM3 yngre och äldre. Det är en grupp med ganska spridda kunskaper och åldrar vilket gör det till en rolig utmaning att vara tränare! Gruppen är nybildad sen hösten men lagsammanhållningen och lagkänslan är någotsom är en stark och viktig del av laget.

Kontakta Vendelsö GF om du vill veta mer
 
Ordförandedialog den 25 maj
 
Gymnastikförbundet Öst bjuder nu återigen in till en ordförandedialog för föreningsordföranden under våren. Måndagen den 25 maj i Solna Strand, klockan 18.00-20.30. Agendan för kvällen är en kort information om anläggningsfrågorna i regionen och det framtida arbetet kring detta. Huvudpunkten på träffen är en föreläsning och workshop på temat ledarrekrytering, som tillhandahålls av SISU Idrottsutbildarna. Mer information och anmälan hittar ni i inbjudan nedan, vi önskar er anmälan senast den 21 maj.
 
 
Järfällagymnasterna sätter vuxna i träning
 
Gymnastik för vuxna blir allt populärare och nya häftiga verksamheter dyker upp med jämna mellanrum i föreningarna. AG-tränaren Viktoria Herjeryd satt hemma och funderade hur hon skulle göra för att ytterligare utveckla sin förening Järfällagymnasterna och snart var JG Gymnastics Bootcamp född.
 
 
Idlaverksamheten firar 70 år i Sverige
 
Söndagen den 17 maj kl. 13.00 - 16.00 i Eriksdalshallen. Det blir en eftermiddag med uppvisningar av svenska och estniska grupper samt aktiviteter för barn och vuxna. I samband med 70-årsfirandet har föreningen med bidrag från Idrottslyftet sammanställt boken "Lek och träning med boll enligt Idlametoden" som inkluderar en DVD-skiva som köps på plats för 100 kronor.
 
Juniorcupen och Svenska Cupen 2015 den 2-3 maj
 
Brommagymnasterna anordnar Juniorcupen och Svenska Cupen 2015 den 2-3 maj i Eriksdalshallen i Stockholm.
 
 
Årets roligaste gymnastiktävling?
 
Mälarögymnasterna bjuder in till en nytänkande tävling 6 juni, Tummen Upp! Tummen Upp går ut på samarbete och gymnastikens grunder. Vi tävlar med flera grenar igång samtidigt och fokuserar på laget. Hur många kullerbyttor får laget ihop tillsammans på långa mattan? Hur många cm upp i luften får ni ihop tillsammans? Eller vilket lag får ihop den roligaste pyramiden? Det blir en folkfest utan dess like!
 
 
Ny utbildningskatalog från SISU
 
Nu är SISU Idrottsutbildarnas nya och uppdaterade utbildningskatalog tillgänglig. Passa på att använda SISU som en resurs i din förenings framtida föreningsutveckling.

Läs mer här
Parkour/Freerunning/Tricking Steg 2
 
Nu anordnar vi en Steg 2 utbildning i Parkour/Freerunning och Tricking för första gången i regionen. Passa på att vidareutbilda dig den 6-7 juni i Sollentuna.

Anmäl dig till vår kurs här
 
Utbildningsöversikt över Gymnastikförbundet Östs kurser 2015
 
Klicka här för att öppna översikten i ett pdf-dokument och för att komma till vår anmälningssida.
(Kompletterande kurser kan tillkomma under året. Håll utkik på vår anmälningssida för tidpunkt och tillgänglighet)

Obeservera att vissa kurser redan är fulla, vi hänvisar er då i första hand  till nästkommande tillfälle.
 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 1 juni 2015.