Gymnastikförbundet Östs Nyhetsbrev - Juli
 
 
 
GF Öst intar Almedalen under Idrottens dag
 
Den 1 juli intar Gymnastikförbundet Öst och lokala föreningar Almedalen under Idrottens dag. En mängd prova på aktiviteter med allt från bamsegympa till parkour, trampolin och truppgymnastik. Gymnastikförbundet kommer även att dela ut utmärkelsen 'Årets gymnastikkommun'.

Vilken politiker vill du se slå en kullerbytta? Kommer idrottsprofilen Peter Forsberg att göra en volt? Missa inte denna dag full med rörelseglädje onsdagen den 1 juli i härliga Visby.

Läs mer om Idrottens dag i Almedalen
 
Sommaren på Lillsved är igång!
 
GF Öst och GF Mellansvenska arrangerar årligen gemensamma utbildningar inom gruppträning på Lillsved där deltagarna kombinerar kompetenshöjning med en naturskön miljö. Från 25 juni till 5 juli utbildas drygt 100 deltagare fördelade på 12 olika utbildningar.
 
Vill du vara med och utveckla barngymnastiken i region öst?
 
Vi söker nu fler personer till vår barnkommitté vars uppdrag är att genomföra verksamhet som främjar barngymnastik (upp till 12 år) inom hela region öst.

Läs mer om kommitténs roll här
SVT sänder SM-finaler
 
SVT1 planerar att sända söndagens gymnastikfinaler under SM-veckan, live: Söndagen den 5 juli truppgymnastik 10:05-12:05 (herrar, damer, mixed) och trampolin (individuellt + herrarnas synkron) 13:45-14:45. Parallellt visas sändningarna på SVT Play, där sändningen utökas till 12.15 respektive 14.50 med intervjuer.
 
 
EUROGYM 2016
 
Nu finns det uppdaterad information på hemsidan kring EUROGYM 2016 i Tjeckien. Vi hoppas att ni som medverkade i Helsingborg har blivit bitna och vill uppleva ännu ett EUROGYM samt att ni som inte var i Helsingborg har insett vad ni gick miste om och nu är extra taggade för att medverka i Tjeckien!

Läs mer här
 
GF Öst och GF Gymmix Visby erbjöd aktiv start på sommarlovet
 
I juni var det fullt ös i Visby när 43 barn började sommarlovet med ett läger bestående av 6 olika aktiviteter. Barnen fick utöver hela Gympakidz-konceptet prova simhopp, vattenpolo och ju-jutsu på lägret som arrangerades av GF Öst, GF Gymmix Visby, Wisby Simsällskap och Visby självförsvarsklubb.
 
Läs mer
 
Tummen Upp för Mälarögymnasterna
 
Nyligen anordnade drygt ett-åriga föreningen Mälarögymnasterna sitt första arrangemang Tummen Upp. Tummen Upp är en nyskapande, innovativ tävling som utmanar den klassiska gymnastiken. Gymnastikförbundet ser positivt på nytänkande tävlingar och bidrog därför med stöd från Idrottslyftet för att hjälpa Mälarögymnasterna med arrangemanget.
 
 
"Alla idrotters moder" flyttar fram positionerna!
 
Tillbaka till gympasalen - Wellness har kollat in trenden som snart vänder hela Sverige upp och ner.

Läs Aftonbladet Wellnes artikel här
 
Utbildningsöversikt över Gymnastikförbundet Östs kurser 2015
 
Klicka här för att öppna översikten i ett pdf-dokument och för att komma till vår anmälningssida.
(Kompletterande kurser kan tillkomma under året. Håll utkik på vår anmälningssida för tidpunkt och tillgänglighet)

Obeservera att vissa kurser redan är fulla, vi hänvisar er då i första hand  till nästkommande tillfälle.
 
Nyhetsbrevet från Gymnastikförbundet Öst gör ett uppehåll under augusti
och skickas ut igen den 1 september 2015.