Gymnastikförbundet Östs Nyhetsbrev - September
 
 
Missa inte Gymnastikforum den 17-18 oktober
 
Välkomna till gymnastikföreningarnas mötesplats - Gymnastikforum 2015, 17-18 okt på Quality Hotel Friends i Solna. I år bjuds vi på ett fullspäckat program där vi gemensamt inspirerar, diskuterar och förbereder den fortsatta utvecklingen mot Vision 2020. Vi får besök av Keith Russel, en av gymnastikvärldens mest gedigna och globalt respekterade auktoriteter. SVT-programmet "Svett & Etikett" visar truppgymnastiken från en utomståendes ögon. Goda exempel från lyckade föreningsprojekt inom värdegrund, kommunikation, lokaler, barnrättsperspektivet och nya träningsformer presenteras, direkt att ta med hem till den egna föreningen. Vi ser även fram emot paneldebatt, personliga diskussioner, inspiration och lärdomar från studier samt givande samtal om gymnastikens framtid och möjligheter. Sista anmälningsdag är 11 september, då vi räknar med ett stort evenemang på ca 250 deltagare ser vi gärna att du anmäler dig så snart som möjligt. Vi ses i oktober för två intensiva och inspirerande dagar!
 
 
Idrottens dag i Hagaparken den 6 september
 
Den 6 september är det Idrottens dag i Hagaparken. Barnkommittén i GF Öst deltar och kommer hålla i prova på- Bamsegympa. Dessutom ryktas det även att självaste Bamse kommer på besök till gymnastikens yta. Det väntas ca 20000 deltagare (om vädret är fint) och 45 olika idrotter kommer närvara och låta besökarna testa deras idrott. Gymnastiken har alltid varit populärt och det brukar vara stort intresse att vilja fortsätta träna Bamsegympa efteråt.

Läs mer om idrottens dag i Hagaparken här
 
Mästartiteln till Stockholm i årets Tricking-SM
 
Vi riktar ett stort GRATTIS till Stockholmsbaserade Måns Rudfelt (t. h.) som blev SM-MÄSTARE och Jesper Jaunzems som vann "bästa trick" när Tricking-SM avgjordes inför fulla läktare i Fryshuset den 29 augusti. Cred också till Jesper Eriksson (t. v.), samt Ahmed Al-Breihi och övriga personer som arrangerade tävlingarna under lördagen.

Läs mer här
 
Söker du vuxengymnastik?
 
Intresset för redskapsgymnastik för vuxna växer i regionen. Vi har nu samlat information om föreningar som erbjuder gymnastikträning med ursprung från tävlingsgymnastiken och/eller parkour och tricking.

Om er förening inte är representerad är ni välkomna att kontakta kansliet för att komplettera listan.

Till sidan för vuxengymnastik
 
Nytt från Alla Kan Gympa
 
Föreningar som ex. Stockholm Top Gymnastics startar upp verksamhet och GF Öst arrangerar upptaktsträff, välkommen alla ni som har intresse för gymnastik för barn och ungdomar med funktionsnedsättning!
 
Instruktörer sökes!
 
Stockholm Studenters IF söker nu 5-6 instruktörer till sina redskapsgymnastiksgrupper under hösten. Läs mer i bifogad annons och ta kontakt mer föreningen för mer information på jobb@stockholmsstudentersif.se

Läs mer i deras annons
 
Erbjudande: Träna gratis ett pass i en Gymmix-förening!
 
Gymmix - Bra träning nära dig! Hos Gymmixföreningar finns ett varierat gruppträningsutbud. Vi står för god hälsa och välbefinnande genom rörelse och gemenskap. Hos oss är alla välkomna! Visa bilden och träna gratis en gång hos Botkyrka GOIF, Rönninge Gymmix, Tumba GOIF, Tullinge Gymmix eller Gymmix Huddinge! Gäller t.o.m 30 sep.
 
Gymnastik i Almedalen med hockeystjärnan Peter Forsberg
 
Vi summerar årets Almedalsvecka på Gotland som var fylld av intressanta seminarier om bl.a. ideellt engagemang, hållbart ledarskap och idrotten som verktyg för integration. Vi fick se Peter "Foppa" Forsberg som imponerade med sitt mod på både luftgolv och bom, Mats Sundin som berättade om ishockeyförbundets mångfaldssatsning, GS Johan Fyrberg och vice ordf. Suzanne Lundwall från Gymnastikförbundet som uppmärksammade Halmstad som årets gymnastikkommun och sist men inte minst, barn/ledare/föräldrar/släktingar från GF Gymmix Visby som bäst illustrerar vad idrotten handlar om, gemenskap och glädje.

En fantastisk dag full av gymnastik och rörelseglädje.

Besök gärna vår Facebook-sida om ni vill se bilder från dagen samt en video på Foppa när han tar sig an vårt airtrack.

Till Gymnastikförbundet Östs Facebook
 
Utbildningsöversikt över Gymnastikförbundet Östs kurser 2015
 
Klicka här för att öppna översikten i ett pdf-dokument och för att komma till vår anmälningssida.
(Kompletterande kurser kan tillkomma under året. Håll utkik på vår anmälningssida för tidpunkt och tillgänglighet)

Obeservera att vissa kurser redan är fulla, vi hänvisar er då i första hand  till nästkommande tillfälle.
Datum och förutsättningar för vissa kurser ovan kan ha justerats under året, så vi hänvisar till vår anmälningssida för ett uppdaterat utbildningsutbud. Det kan också ha tillkommit fler kurser än vad som anges ovan.
 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 1 oktober 2015.