Gymnastikförbundet Östs Nyhetsbrev - November
 
 
Heja Mamma!
 
"HEJA MAMMA" ekar över Ösbyhallen på lördagskvällen när GK Värmdö arrangerar Värmdömästerskapen. Det är nämligen de vuxna som står i rampljuset när de till publikens stora jubel under kvällen visar upp sina kunskaper på matta och hopp i den något ovanliga tävlingsklassen 25+.
 
Läs mer
 
AMT - Avancerad Motorisk Träning
 
AMT är ett helt nytt träningskoncept som kombinerar det bästa av gymnastikens grundträning med effektiv intensiv cirkelträning (EFIT). Deltagarna tränar koordination och kroppskontroll, styrka och kondition, rörlighet och spänst - på en och samma gång.AMT utmanar såväl kropp som tanke och riktar sig till den som vill utmanas utöver det vanliga!

AMT som färdigt koncept förväntas bli tillgängligt via Gymnastikbutiken i mitten på november 2015.

Läs mer om AMT
 
Inbjudan till ordförandeträff för föreningsordföranden i region öst den 18 november
 
Gymnastikförbundet Öst och dess ordförande bjuder varje termin in regionens föreningsordföranden till att diskutera aktuella frågeställningar i verksamheten och uppmana till utbyte över föreningsgränserna. Kommande möte äger rum onsdagen den 18 november på Gymnastikförbundet Östs kansli i Solna Strand. Denna gång gör vi ett nerslag i utvecklingsmodellen och pusselbiten Aktivt Liv och vad den faktiskt innebär i praktiken, samt diskuterar regionens kommande verksamhetsplan för 2016. Inbjudan är skickad till samtliga föreningskanslier och ordföranden i regionen.

Inbjudan till Ordförandeträff 18 nov
 
Workshop - Gymnastikförbundets utbildningsutbud, nu och i framtiden?
 
År 2014 nådde vi närmare 11 000 deltagare på våra utbildningar. Genom utbildning kvalitetssäkrar vi ledare och tränare. Vår utmaning nu är att skapa ett utbildningssystem som utgår från Svensk Gymnastiks utvecklingsmodell och grundar sig i de tio nyckelfaktorerna. Det är dags för Svensk Gymnastik att leva och utbilda utifrån utvecklingsmodellen.
 
Idag består vårt utbildningssystem av närmare 70 olika utbildningar. Vi kan konstatera att strukturen och uppläggen för de olika utbildningarna inte är fullt ut samordnade. Strukturen upplevs också som svår att förstå av såväl förening som ledare. Med detta i åtanke behöver vi göra en översyn av vårt utbildningssystem.
 
Syftet med ett revidering är att Svensk Gymnastiks utbildningssystem ska leva sin utvecklingsmodell med de 10 nyckelfaktorerna. Utbildningssystemet ska också optimeras och effektiviseras för att särskilt se till framgångsrika föreningar med välutbildade och kompetenta ledare.
 
Välkommen du som:
- har gått utbildning hos Gymnastikförbundet
- vill gå en utbildning
- är utbildare
- är med i en regionstyrelse
- är med i en regional kommitté
- är organisationsledare i en förening

 
Kom som du är, ingen förberedelse behövs.
Tillfället leds av en processledare från SISU Idrottsutbildarna tillsammans med en representant från Gymnastikförbundet. Workshopen kommer sätta samtalet i fokus, där du får möjlighet att beskriva dina upplevelser och synpunkter. Dina tankar är viktiga.

Till anmälan
 
Täby GF arrangerar ungdoms-SM i truppgymnastik 2016
 
Den 11-12 juni 2016 kommer Täby gymnastikförening stå som värd för ungdoms-SM i truppgymnastik. Det är den högsta tävlingsnivån för flickor och pojkar i åldrarna 13-15 år och de ser fram emot att ta emot föreningar från hela landet till Täby. Cirka 30-40 lag kommer att göra upp om vilka som är Sveriges bästa
ungdomsgymnaster.
Nationell idrottsutbildning i truppgymnastik hösten 2016
 
Hösten 2016 kommer Gymnastikförbundet i samarbete med Täby gymnastikförening och Tibble gymnasium ge möjlighet för gymnaster att söka till en nationell idrottsutbildning (NIU) i truppgymnastik.

Med Nationell Idrottsutbildning i truppgymnastik på Tibble Fristående Gymnasium, som är ett gymnasium med en hög akademisk ambitionsnivå, får du maximala möjligheter att kombinera studier och gymnastikträning. Möjligheten att välja den nationella idrottsutbildningen i truppgymnastik gäller oavsett vilken gymnastikförening du tillhör
 
Rekord för Gymnastikforum 2015
 
”Svensk gymnastik mår bra”. Så inledde ordförande Malin Eggertz Forsmark Gymnastikforum 2015 och det rekordstora antalet deltagare under helgen vittnar om det.
 
 
Vill ni visa upp er på MY-mässan?
 
MY-mässan 3-6 januari söker gymnastikföreningar och cheerföreningar!

Är er förening intresserad? Kontakta Per Beijar på GF Östs kansli, (per.beijar@gymnastik.se).
 
Goda exempel sökes!
 
Vid förbundsmötet 2014 antog Gymnastikförbundet en ny utvecklingsmodell. Sedan dess pågår ett kontinuerligt förändringsarbete centralt för att anpassa våra verksamheter och organisationer utifrån modellen. Nu söker vi konkreta exempel på föreningar som tagit lärdom av utvecklingsmodellen och anpassat sin verksamhet därefter. Eller har ni någon nytänkande, spännande verksamhet i er förening som ni känner har tydliga kopplingar till modellen? Kanske har ni förändrat er gruppstruktur? Startat en verksamhet som når en ny målgrupp?

Kontakta Per Beijar (per.beijar@gymnastik.se) på GF Östs kansli senast 15 november med tips!
 
 
Gymnastikförbundet Östs kurser 2015
 
Det finns ett antal kurser kvar att utbilda sig på under både november och december. I vissa fall kan några kurser redan vara fulltecknade och då hänvisar vi i första hand till nästkommande tillfälle alternativt ber er kontakt vårt kansli för att ställa sig i vår kölista.

Besök vår kursanmälningssida för uppdaterat kursutbud för resterande delen av 2015
 
Parkour Steg 1 - 12 december
 
I december anordnar vi en Parkour Steg 1 i Järfälla där vi har flertalet platser kvar. Har ni nya ledare som behöver utbildas eller om er förening funderar på att starta upp Parkour, så är detta rätt utbildning för er.

Till anmälan
Matta & Airtrack - 22 november
 
På grund av svalt intresse för vår Matta & Airtrack kurs förlänger vi nu anmälan till den 8 november i hopp om fler deltagare. Utbildningen är ett bra insteg för dig som i framtiden vill gå Tumbling Steg 1.
 
Gymnastikförbundet Östs utbildningar 2016
 
Vi har nu nästan planerat utbildningsåret 2016 i sin helhet och anmälan till kommande års kurser kommer att göras tillgänglig under första delen av november månad. Nedan ser ni vårt planerade grundutbud, varpå kompletterande kurser kommer att tillkomma under året.

Kursanmälan och mer information hittar ni på vår regionala kursanmälningssida framöver.
 
"Gymnastikfreak" - Årets julklapp?
 
Gymnastikfreak är spelet där du och dina gymnastikvänner får sätta era gymnastikkunskaper på prov! Här blandas frågesport med charader, rita och gissa, ordförklaringar och fysiska aktiviteter.

Har ni koll på de olika övningarnas ursprung? Vet ni vilka discipliner som finns i OS? Vad kallas en volt med halvskruv inom wakeboarding? Och känner ni varandra tillräckligt väl för att klara av att ställa er i åldersordning utan att prata?

Gymnastikfreak är perfekt att ha med i väskan när man åker på träningsläger, tävling eller bara saknar en rolig aktivitet med gymnastiken i fokus. Vill man bli ett mer sammansvetsat gäng och lära mer om gympa samtidigt? Då är detta perfekta spelet! Spelet passar alla som älskar gymnastik från 10 år och uppåt

Beställ spelet i gymnastikbutiken
 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 1 december 2015.