Gymnastikförbundet Östs Nyhetsbrev - December
 
 
Häng med på årets mest intressanta julkalender! Temat är Svensk Gymnastiks Utvecklingsmodell där vi presenterar goda exempel från det senaste året. Dessutom har vi en del tävlingar där ni har chans att vinna fina priser från Gymnastikbutiken och våra samarbetspartners. Varje dag klockan 9 öppnar vi en ny lucka på Gymnastikförbundet Östs hemsida samt vår Facebook-sida.

Årets julkalender är ett samarbete mellan Gymnastikförbundet Öst och Svenska Gymnastikförbundet.

Till Gympans stora julkalender

Följ Gympans stora julkalender på Facebook
 
Nominera årets ledare och årets förening i GF Öst!
 
Är du stolt över din förening och er verksamhet under 2015? Du kanske vill visa uppskattning för en duktig ledare i din förening? GF Öst utser årets ledare och årets förening i regionen. Vinnarna i respektive kategori tävlar sedan mot övriga regioners vinnare för de ärofyllda titlarna Årets ledare och Årets förening i hela Sverige. Skicka in era nomineringar senast 31 december till ost@gymnastik.se

Läs mer om nomineringsförfarandet
 
Ordförandeträff om Aktivt Liv
 
Onsdagen den 18 november arrangerades terminens ordförandeträff, ett forum för föreningsordförande eller föreningsansvariga i regionen där vi diskuterar aktuella frågeställningar och utmaningar. Temat för kvällen var pusselbiten Aktivt Liv från Svensk Gymnastiks utvecklingsmodell med presentationer av breddidrottschef Lena Lindahl och Gymmixkommittén i region öst.

Ta del av presentationerna från kvällen
 
Gymnastikens administrativa årshjul
 
Nu lanseras ett nytt stöd till föreningen - Gymnastikens administrativa årshjul - för att skapa struktur gällande administrativa flöden. Syftet är att lyfta fram relevant information som underlättar föreningens administration.
Prova modellen och läs mer på: http://www.gymnastik.se/Arshjul/
 
Gymnastikförbundet rekryterar
 
Gymnastikförbundet söker tre nya medarbetare till det centrala kansliet – är du den de söker?

Söker du nya utmaningar?
 
Idrottslyftet 2016
 
Riktlinjerna för Idrottslyftet 2016 är nu fastställda av Gymnastikförbundets styrelse och finns att läsa på Gymnastikförbundets hemsida tillsammans med anvisningar för hur ni ansöker om bidrag. Tänk på att en förutsättning för att beviljas bidrag inom Idrottslyftet är att alla eventuella tidigare projekt är redovisade. Redovisningsformuläret skapas automatiskt när en ansökan godkänns och du hittar det via föreningens IdrottOnline sida.

Till Idrottslyftet
 
Täby Gymnastikförening satsar mot framgång
 
Täby GF är en av alla framgångsrika föreningar inom Gymnastikförbundet. Till sommaren kommer föreningen stå värd för ungdoms-SM i truppgymnastik och hösten 2016 ger de i samarbete med Gymnastikförbundet och Tibble Gymnasium möjligheten för gymnaster att söka till en nationell idrottsutbildning (NIU) i truppgymnastik. Utöver detta ökade deras medlemsantal med 17 % från hösten 2014 så vi besökte dem för ett samtal om vägen till framgångarna.

Läs mer om Täby GFs verksamhet
 
Silver till Brommagymnasternas herrar på NM
 
I november avgjordes de nordiska mästerskapen i truppgymnastik i Reykjavik på Island och de svenska lagen plockade hem tre medaljer. Brommagymnasternas herrar tog silver och var endast 66 hundradelar från sitt andra guld. KFUM:s herrar kom på femte plats medan mixlaget från Brommagymnasterna kom på fjärde plats.

Vi riktar ett stort grattis till Brommagymnasternas herrar!

Video på Brommagymnasternas herrar
 
Gymnastik fyllde höstlovet
 
Ungdomskommittén i GF Öst hade fullt upp under förra veckan. Efter höstlovslägret med trupp och parkour arrangerade kommittén under lördagen det populära lägret 12:an. Ett Halloweenläger under 12 h med en ny aktivitet varje timme. Massa träning inom olika discipliner, föreläsning och "pimp my plint" stod bl.a. på schemat för de 40 ungdomarna som deltog!

Läs mer
 
Gymnastikförbundet Östs utbildningar 2016
 
Vårens utbildningar finns nu tillgängliga för anmälan på Gymnastikförbundet Östs hemsida. Höstens kurser kommer att kompletteras under våren. Nedan ser ni vårt planerade grundutbud, varpå kompletterande kurser kommer att tillkomma under året.

Till anmälan och Gymnastikförbundets Östs kurser

 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 21 december 2015.