Gymnastikförbundet Östs Nyhetsbrev - Februari 2016
 
 
Inspirationskonvent 2016 den 9 april
 
Nu står äntligen GF Öst och Korpens Inspirationskonvent 2016 för dörren och ni hittar nu både inbjudan och information kring årets stora gruppträningskonvent på vår hemsida. Den 9:e april smäller det, med en massa roliga träningspass och inspiration för såväl instruktörer och medlemmar i respektive organisation. Kom och träna med Blossom Tainton, inspireras av Mai-Lis Hellenius, samt ta del av hela det härliga träningsutbudet under en hel dag på Gymnastik och Idrottshögskolan i Stockholm.

Till inbjudan, anmälan och mer information
 
Allt fler barn söker sig till parkour i regionen
 
Parkour är idrotten där tävlingsmomentet knappt existerar. Kanske är det därför som den nya idrotten växer så att det knakar. – Vi startade föreningen i maj. Då hade vi 20 barn, under hösten blev vi snabbt 150 barn mycket tack vare Idrottslyftet Rekrytera, säger Per Beijar, ordförande för Street mentality parkourklubb i Sundbyberg.

Läs mer om Street Mentality Parkourklubb
 
Hammarbygymnasterna- årets förening i GF Öst
 
För sitt brinnande engagemang och utvecklande arbete av gymnastikens verksamheter i regionen utser härmed Gymnastikförbundet Östs styrelse Hammarbygymnasterna till årets förening 2015. Föreningen blir nu regionens representant i tävlingen årets förening i hela Sverige.

Läs mer om utmärkelsen
Jessica Wallblom- årets ledare i GF Öst
 
För sitt brinnande engagemang i Föreningen Mälarögymnasterna och för gymnastiken utser härmed Gymnastikförbundet Östs styrelse Jessica Wallblom till årets ledare 2015. Stort grattis till Jessica som nu blir regionens representant i tävlingen årets ledare i hela Sverige.

Läs mer om utmärkelsen
 
Idrottslyftet 2016 - påminnelse om ansökningsprocess
 
Syftet med Idrottslyftet är att bidra till "mer & fler", nämligen genom att stötta utökad och ny aktivitet för fleraidrottare än i dag. Bidrag från Idrottslyftet hoppas vi möjliggör att dörrarna öppnas för fler gymnastikintresserade, och på så sätt katalyserar en positiv utveckling och spridning av gymnastiken över hela landet.

Riktlinjerna för Idrottslyftet 2016 är fastställda av förbundsstyrelsen och ansökningsprocessen öppnade den 5 januari. Vi tipsar regionens föreningar om att vara tidigt ute med era ansökningar, för större möjligheter att erhålla bidrag.

Läs mer om Idrottslyftet och hur du ansöker här
 
Gymnastikförbundet Östs utbildningar 2016
 
Vårens utbildningar finns nu tillgängliga för anmälan på Gymnastikförbundet Östs hemsida. Höstens kurser kommer att kompletteras under våren. Nedan ser ni vårt planerade grundutbud, varpå kompletterande kurser kommer att tillkomma under året.

Observera att det är högt tryck på vissa kurser, så planera ert utbildningsbehov i god tid för att garanteras en plats.

Till anmälan och Gymnastikförbundets Östs kurser
 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 1 mars 2016.