Gymnastikförbundet Östs Nyhetsbrev - Maj 2016
 
 
Rörelseglädje i fokus på inspirationskonventet
 
Lördagen den 9 april arrangerade GF Öst och Korpen Vallentuna det årliga inspirationskonventet inom gruppträning. Kevin Tainton (Blossoms son) visade att äpplet inte faller långt från trädet med ett fartfyllt Streetdance-pass som väckte kropparna till liv på morgonen. Professor Mai-lis Hellenius hade dessutom en uppskattad och humoristisk föreläsning om farorna med att sitta still. I övrigt bjöds deltagarna på allt från medelgympa, AMT, yoga, Zumba gold och häftiga nyheten Jumping fitness!
 
 
Tack för den här tiden Malin Bölander!
 
Vi riktar ett stort tack till Malin som den 29 april avslutade sin tjänst som kanslist på Gymnastikförbundet Öst. Malin började hos oss den 1 februari 2013 och har således arbetat för och med gymnastiken under dryga tre år.

Vi önskar Malin ett stort lycka till i hennes framtida arbetskarriär.

Rekryteringen av en ny kanslist pågår just nu och under maj månad kommer Lena Lindahl att vara vikarierande kanslist i Malins ställe.

Ni når hädanefter Lena Lindahl på 08-627 40 47 eller på ost@gymnastik.se. Lena kommer att arbeta deltid och kommer finnas tillgänglig på kansliet måndagar, onsdagar och fredagar.
 
Förbundsmötet 23-24 april i Stockholm
 
Förbundsmötet är över och på bilden ser vi styrelsen samt generalsekreterare som kommande två åren ska fortsätta leda arbetet mot Vision 2020. Malin Eggertz Forsmark tackades av efter 12 år som ordförande och till ny ordförande i Gymnastikförbundet valdes Anna Iwarsson. Eva Sundmalm och David Ahlin, bägge boende i Stockholm, valdes in som ledamöter i styrelsen. Två andra Stockholmbekantingar, Patrik Tengwall och Tina Sahlén, slutade i styrelsen efter många år av uppskattat arbete. GF Öst som värd tackar alla mötesdeltagare och vi ser fram emot att fortsätta vår gemensamma resa tillsammans, rörelse hela livet!

Läs mer händelser och beslut på förbundsmötet i Stockholm
 
Anna Iwarsson Gymnastikförbundets nya ordförande
 
Av en enig förbundsstämma valdes Anna Iwarsson till ny ordförande i Gymnastikförbundet. Två nya styrelseledamöter valdes även under förbundsmötet - David Ahlin och Eva Sundmalm.
 
 
Pensum och Gymnastikförbundet fördjupar samarbetet
 
I dagarna har Gymnastikförbundet och försäkringsmäklaren Pensum tecknat ett nytt och fördjupat samarbetsavtal. Pensum och Gymnastikförbundet har ett mångårigt samarbete bakom sig. Historiskt har samarbetet fokuserat på kvinnlig AG och satsningen mot Rio 2016. Nu utvecklas och fördjupas samarbetet avsevärt. Avtalet är på tre år och uppgår totalt till drygt två miljoner kronor, vilket är en tredubbling jämfört med tidigare samarbetsavtal.
 
 
Utmanande parkour stärker självkänslan
 
Svenska Dagbladet besökte nyligen Parkour Friends Värmdö som fick chansen att berätta om den fina verksamheten de har samt viktiga värden i deras förening: glädje, inkludering och individanspassad träning!

Läs hela artikeln här
 
Aftonbladet TV sänder SM i trupp
 
Nu är det klart att Aftonbladet TV kommer att sända finalen i Trupp-SM söndagen den 15 maj. Sändningen blir ett samarbete mellan Gymnastikförbundet, Aftonbladet och Sport Event Systems. Sport Event Systems kommer att filma på plats och sändningen ramas in från en studio hos Aftonbladet i Stockholm, där en programledare och en expertkommentator kommer guida tittarna genom tävlingen.
 
Sommarkurser på Lillsved 2016
 
Vill du utbilda dig till gruppträningsinstruktör? Då är du varmt välkommen till härliga Lillsved Idrottsfolkhögskola för att bli inspirerad, entusiasmerad och laddad inför hösten! I år erbjuder vi dig även sex olika paketutbildningar till ett reducerat pris, så att du får en komplett utbildning och en bra start på din ledarkarriär.
 
 
Gymnastikförbundet Östs utbildningar 2016
 
Nedan ser ni vårt planerade grundutbud, varpå kompletterande kurser kommer att tillkomma under året.
Observera att det är högt tryck på vissa kurser och många utav vårens utbildningar, så planera ert utbildningsbehov i god tid för att garanteras en plats. Höstens kurser har börjat läggas upp och fylls nu på löpande.

Till anmälan och Gymnastikförbundets Östs kurser
 
Tillsammans är vi Svensk gymnastik!
På förbundsmötet 2016 byggde vi vår utvecklingsmodell med alla mötesdeltagare!
 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 1 juni 2016.