Vad har hänt?
 
Vad har hänt?
April var en månad som bjöd på både sol och snö. Tävlingsjuniorerna är igång med grusträningen för fullt och vi hoppas alla inspireras av den häftiga grustennis man kan se från WTA och ATP-spelarna på TV.
   På klubben har vi haft provspel för de unga spelare som vill vara med i KLTK:s verksamhet till hösten 2016, kul att se att det är så många som vill komma, tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot alla.

Vi har haft tre tillfällen med klubbmatcher, Lidingö, Smedslätten och Mälarhöjden har vi spelat med.
   Tävlingsjuniorerna har haft spelarmöte där de fick sätta upp deras ”Drömmar” inför grussäsongen, vilka tre ledord som ska vara grunden i deras tennis för att kunna prestera så bra som möjligt. Spelarna jobbade i smågrupper för att sedan gemensamt välja ut tre saker, spelarna valde:
  • Tålamod
  • Över nät
  • Positiv attityd
Vi tränare tyckte detta vara tre riktigt bra punkter och spelare och ledare ska försöka jobba med detta dagligen.

René Lindberg som är ansvarig för vår Grundskola fortsätter med månadens utmaning för spelare födda 2005-2008, men alla spelare (och föräldrar) får gärna prova på att anta utmaningarna, se mer HÄR
Vad händer?
 
Under maj månad är det fullt med läger, tävlingsjuniorerna kör sitt grusläger 5-8 maj, för de yngre spelarna är det läger på anläggningen Långtora TK att se fram emot.

KLTK:s tränarstab försöker alltid utveckla sig själva och vår verksamhet, en del av detta är att utbilda tränarna. Med start i maj kommer Aftab Baig och Jocke Blomgren börja studera den tredje och sista nivån av Svenska Tennisförbundets grundtränarutbildning.
   Aftab Baig har även blivit utvald att vara coach för Tennis Stockholms trupp som ska spela den internationella 14-års tävlingen i Falköping.
 
Bra att veta
 
På våra föräldramöten har jag tipsat om boken Mindset av Dr Carol Dweck och jag vill passa på att ytterligare en gång förstärka hur bra och viktig jag tycker den är för föräldrar och ledare. Enkelt sammanfattat så kan man säga att en person har ett fixed eller growth mindset och detta kommer påverka många saker.

De personer som är fixed undviker utmaningar, ser konstruktiv feedback som något dåligt och söker bortförklaringar vid motgång medan den som har growth mindset gillar utmaningar, vill ha feedback för att utvecklas och försöker leta efter förbättringar vid motgång. Det som avgör om en person är fixed eller growth är mycket beroende på hur vi som vuxna ger beröm samt vilka signaler vi skickar medvetet och omedvetet.

// Magnus Ennerberg