Gymnastikförbundet Östs Nyhetsbrev - Juni 2016
 
 
Hej Jonatan Petersson – ny projektledare i GF Öst!
 
Rekryteringen av en ny projektledare och ersättare till Per Beijar som avslutar sin tjänst hos oss den 20 maj, är nu klar. Jonatan Petersson är namnet och är en välkänd profil inom framförallt tricking- och parkourvärlden.

Läs och se mer om Jonatan Petersson
 
Tack för den här tiden Per Beijar!
 
Vi riktar ett stort tack till Per för det fantastiska arbete han gjort som projektledare för barn/ungdom/parkour i region öst. Per avslutade sin tjänst den 20 maj på Gymnastikförbundet Öst och flyttar hem till Umeå för att arbeta som föreningskonsulent i sin hemförening. Per började hos oss i augusti 2014 och har således arbetat för utvecklingen av barn- och ungdomsgymnastiken samt parkour och tricking under nästan två år. Vi önskar Per ett stort lycka till i hans framtida arbete. Jonatan Petersson kommer att ta över rollen som projektledare efter Per och tillträder sin tjänst den 1 augusti för att fortsätta utvecklingen och arbetet med att skapa verksamhet på våra "vita fält" samt utveckla förutsättningarna för barn och ungdomar att utöva gymnastik eller parkour i vår region.
 
Begagnade redskap sökes till gymnastikförening i Tuzla, Bosnien
 
I juli 2016 arrangerar föreningen Veterancentrums projekt ”Mopeds for peace” en resa till Tuzla i Bosnien-Hercegovina i syfte att stötta verksamheter för barn i ett samhälle som fortfarande är starkt präglat av det krig som rasade under 1990-talet. En av dessa verksamheter är gymnastikföreningen i Tuzla som idag bedriver gymnastik för cirka 140 barn och ungdomar mellan 3 och 14 år. De satsar på bredd och har också ambitionen att tävla internationellt i artistisk gymnastik. Nu är gymnastikföreningen i starkt behov av gymnastikredskap och vi vänder oss nu till regionala föreningar och leverantörer som skulle vilja vara med att bidra och sponsra till detta goda syfte. Läs gärna mer i bifogad information kring hur det fungerar och hur behovet ser ut.

Läs mer om behovet i Tuzla gymnastikförening
 
Bra samarbete mellan Gymmixföreningar resulterade i en härlig träningsresa till Kroatien!
 
Gymmixresan 2016 ägde rum den 21-28 maj i år. Två gymmixledare i Upplands-Bro, Karin Surtmann och Lillemor Lantz, kände ett stort behov av en träningsresa till ett nytt och spännande resmål 2016. De tog saken i egna händer, sökte ett lämpligt ställe att vara på och fann orten Tucepi i Kroatien.

Läs mer om Gymmixresan 2016
 
En kullerbytta om dagen håller paddnacken borta
 
Gymnastikförbundet har publicerat en debattartikel på SVT Opinion skriven av vår nya förbundsordförande Anna Iwarsson samt generalsekreterare Johan Fyrberg. De trycker på vikten av att våra barn och unga utvecklar de grundläggande motoriska rörelseformerna.

Läs mer här
 
Hjälp oss hitta årets gymnastikkommun 2016 - senast 1 juni
 
I samband med Almedalsveckan och Idrottens dag den 6 juli kommer Gymnastikförbundet för tredje gången dela ut priset Årets Gymnastikkommun. Jury i tävlingen är Gymnastikförbundets styrelse och det är föreningarna och våra åtta regioner som nominerar.

Nominera er kommun senast den 1 juni
 
Kommer parkouren börja sträcka på vristerna och förlora sin själ?
 
Ahmed Al-Breihi, anläggningsansvarig inom Gymnastikförbundet, skriver intressant om parkour och trickings framfart inom Gymnastikförbundet. Han ställer samtidigt några intressanta frågor till idrottsrörelsen som tål att funderas på utifrån idrottens nya strategi som Gymnastikförbundet började arbeta med 2014.
Är vi beredda att förändra oss för att välkomna fler till idrottsrörelsen?

Läs hela artikeln här
 
Fina prestationer från regionens föreningar under SM-helgen i maj
 
Stort grattis till regionens gymnaster och föreningar som under SM-tävlingarna i maj svarat för riktigt fina placeringar. Inom truppgymnastiken riktar vi ett stort grattis till Brommagymnasternas herrar och mixed-lag till SM-guldet, samt till deras damer som tog silvret. KFUMs herrar tog även de en hedervärd silvermedalj. Stort grattis även till All Star Gymnastics Marcela Torres samt Brommagymnasternas Michael Trane till var sitt SM-guld inom den artistiska gymnastiken. Michael tätt åtföljd av Kim Wanström i Hammarbygymnasterna som tog SM-silvret.

I region Öst kan vi således glädjas åt och vara stolta över flertalet fina SM-medaljer, både på senior, junior och ungdomssidan. Återigen stort grattis alla gymnaster och läs gärna mer om alla fina prestationer på www.gymnastik.se
 
Gymnastikförbundet Östs utbildningar 2016
 
Nedan ser ni vårt planerade grundutbud, varpå kompletterande kurser kommer att tillkomma under året.
Observera att det är högt tryck på vissa kurser och många utav vårens utbildningar, så planera ert utbildningsbehov i god tid för att garanteras en plats. Höstens kurser har börjat läggas upp och fylls nu på löpande.

Till anmälan och Gymnastikförbundets Östs kurser
 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 1 juli 2016.