DATUM: 27-29/1-2017.
PLATS: Musikaliska/Nybrokajen 11.
MÅLGRUPP: Alla som spelar fagott från ca 10 år. Amatörer, elever, studenter och pedagoger.
PRIS: 900/800 (RUM- och SOF-medlem).
PRIS UNGDOM: 500/400 (RUM- och SOF-medlem, t.o.m. 25 år).
I priset ingår t-shirt och fika men inte lunch/mat.
ANMÄLAN: senast 10/12-2016 till lena.jakobsson@musikaliska.com

 
Sebastian Stevensson, foto: Jonas Jörneberg
Fagottister från 10 till 100 år!

Kom och frossa i favoritinstrumentet under tre fullspäckade dagar på Musikaliska. Konserter, workshops, seminarier och spel i den stora fagottensemblen där alla medverkande deltar. Evenemanget avslutas med en galakonsert där Blåsarsymfonikerna, Sebastian Stevensson och gräddan av Stockholms fagottelit medverkar tillsammans med alla frossadeltagare under ledning av chefsdirigent Cathrine Winnes. På konserten kommer Sebastian och Blåsarsymfonikerna att uruppföra en fagottkonsert av Andrea Tarrodi som beställts till just detta tillfälle.
Vi siktar på att bli minst 80 fagottister i Musikaliskas Stora sal!
Ett detaljerat program presenteras i september 2016.

 
Varmt välkommen!


Sebastian Stevensson
Sebastian Stevensson föddes 1987 i musikfamilj i Sigtuna och började spela klarinett innan han som 10-åring bytte till fagott. Sebastian började sina studier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2004 för Knut Sönstevold innan han 2008 flyttade till Mannheim i Tyskland för att fortsätta sina studier hos Ole Kristian Dahl.
 
Hösten 2009 flyttade Sebastian till Oslo där han arbetade på Norska Operan innan han ett år senare kom till Köpenhamn för ett vikariat som solofagottist i Danmarks Radio SymfoniOrkestret där han sedan 2012 har en fast plats.
 
I augusti 2014 vann Sebastian den internationella fagottävlingen Gillet-Fox Bassoon Competition i New York och framförde J.N. Hummel fagottkonsert med Orchestra of Saint Luke’s med den tidigare fagottvirtuosen Milan Turkovic som dirigent. I januari vann Sebastian det stora prestigefulla Solistpriset i Berwaldhallen och är nu under två år husartist på Sveriges Radio P2.


Instrumentfrossor, historik och syfte
2006 ägde Blåsarsymfonikernas första frossa rum, en trombonfrossa med Christian Lindberg i spetsen. Konceptet är att under en helg helt fokusera på ett blåsinstrument med workshops, seminarier, konserter och masterclasses.

Instrumentfrossorna sätter blåsinstrumenten i fokus och fungerar som en smältdegel för alla som spelar ett visst instrument. Stor gemenskap inspirerar till vidareutveckling och de musikaliska mötena leder till kraft och lust att fortsätta spela och undervisa .  

Om Sveriges musikliv ska kunna rekrytera nya musiker med tillräckligt stor kompetens behövs en stor bredd med barn och unga som spelar och undervisning på hög nivå.  Instrumentfrossorna kan vara ett hjälpmedel för pedagoger, elever, amatörer och professionella att satsa och vidareutvecklas och därmed bevara den fina blåstraditionen vi har i Sverige.