Vad har hänt?
 
Spelarna i grundskolan har haft sista ”Månadens utmaning” med coach René Lindberg. Alla spelarna i grundskolan har fått mail med sommarens utmaningar samt tips på vad man kan träna på under sommaren.

Tävlingsjuniorerna har haft sitt sista Spelarmöte där de fick utvärdera sin egen insats under terminen samt ge tips och förslag på hur vi kan göra verksamheten ännu bättre. Vi pratade även om fysisk träning och att sommaren är den tiden där spelare med starkt eget driv har stor möjlighet att utvecklas då skolan inte stör utan man kan träna väldigt mycket.

Vi har genomfört läger för våra yngre spelare med tävlingsambitioner på den fantastiska Långtora-anläggningen utanför Enköping där vi hade över 20 glada tenniskids på plats för att kämpa på gruset. De äldre tävlingsjuniorerna hade även dom grusläger men de stannade hemma på KLTK för att förbereda sig inför tävlingssäsongen på grus.

Vi har tillsammans med SALK spelat den årliga matchen om Peter Wallenbergs Juniorskål, en lagmatch med 4 killar och 4 tjejer i 10-års åldern från båda klubbarna. Tävlingen genomfördes på hemmaplan och det bjöds på härlig tennis samt trevlig gemenskap med bad, pizza och glass! SALK var lite starkare denna gång med KLTK-spelarnas modiga spel lovar gott för framtiden!
Fredagen 3 juni hade vi stor avslutningsdag med frågesport, minitennis och andra utmaningar i hallen som avslutades med lite korv och prisutdelning.
Vad händer?
 
Sommaren är lägertider då vi arrangerar flera läger på KLTK, mer information om detta finner ni HÄR

Tävlingsjuniorerna kommer röra sig runt i Sverige för att tävla mot resten av tennissveriges juniorer, vi startar i Båstad och i augusti har vi JSM i Norrköping och Linköping att se fram emot. Tack vare företaget Gotska har vi även fått möjlighet att göra några extra tävlingsresor med våra tävlingsjuniorer under sommaren så i Ystad och Norrköping kommer vi ha KLTK-coacher på plats som genomför tävling och träningsläger.

Till Jonas Engström säger vi ett extra lycka till då han ska få äran att representera Stockholm i Next Generation Cup-finalen i Båstad, tävlingen tidigare känd som Kalle Anka Cup. Läs mer HÄR
Bra att veta
 
Höstterminen startar på måndagen den 29 augusti.

Som vanligt kommer vi spela Junior-KM i början av terminen, dock kommer vi i år testa ett nytt spännande upplägg på Junior-KM där man inte behöver föranmäla sig utan tävlingen kommer spelas i ”drop-in” format under första veckan av terminsstarten och alla spelare får många matcher.

Redan nu kan ni boka in söndagen 4 september som blir den stora KM-dagen med Generations-KM på förmiddagen samt finalerna i alla juniorklasserna vid lunchtid! Mer info om KM kommer efter sommarlovet!
 
//Magnus Ennerberg