Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.
Halvårsrapport 2016                                                                 Juli, 2016
Bästa andelsägare,
 
Halvårsrapport
Under första halvåret 2016 har det varit ”svängigt” på finansmarknaderna.  Inte minst på grund av ”Brexit”. Och även om det faktiskt finns en del positivt att ta fasta på så kvarstår gamla  och nu helt nya utmaningar att bemästra - både ekonomiskt och geopolitiskt. För oss som investerare är det viktigt att ta med sig att marknadens och investerarkollektivets risktagande har ökat i den pågående ”jakten på avkastning”. Risktoleransen är ännu inte ikapp risktagandet – för ju högre upp på riskskalan man går desto större svängningar måste man vara beredd på. Tills vidare får vi därför tyvärr räkna med fortsatta ”humörsvängningar” på finansmarknaderna.
De låga (och i Sverige negativa) styrräntorna innebär både nya möjligheter och utmaningar för att kunna skapa avkastning. I denna miljö är det extra viktigt att verkligen göra sin ”hemläxa” vid val av bolag att investera i. För i grund och botten är det utvecklingen i de enskilda bolagen som de facto skapar avkastningen i våra fonder – det är viktigt att inte tappa bort den insikten – och det gäller både på aktie- och räntemarknaden.
Utmärkelser!
Med det som utgångspunkt kan det därför vara tryggt att veta att vår investeringsfilosofi, vilken varit densamma sedan starten 2002, över tid har visat sig vara framgångsrik. ”Kvitton” för oss på detta är förutom över tid uppnådd avkastning, alla de utmärkelser vi erhållit både för vår aktie- och räntefondsförvaltning samt det stora intresse vi möter på sparandemarknaden!
Välkomna alla nya sparare och ett stort tack till er alla som redan sparar med oss!
Tack för förtroendet att vi får förvalta ditt kapital. Ingen kan garantera något för framtiden, däremot kan vi garantera att vi gör allt för att samtliga av våra fonder skall ge en långsiktigt god avkastning. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss på tel. 08-545 813 40 eller via e-post fonder@spiltan.se.

Med vänliga hälsningar och en önskan om en skön och solig sommar,

Spiltan Fonder AB
 
Halvårsrapporter 2016
 
I denna halvårsrapport för 2016 kan du läsa mer om vår investeringsfilosofi samt utvecklingen för samtliga av våra fonder. Saldobesked skickas till alla direktsparare. Förutom aktuella nyheter, blanketter mm finns samtliga rapporter alltid tillgängliga på vår hemsida: www.spiltanfonder.se där du även kan logga in och se ditt sparande!

För att läsa hela rapporten - klicka här!
Aktivt förvaltade aktiefonder:                                            Passivt förvaltad aktiefond:
 
Spiltan Aktiefond Sverige:
Aktiv förvaltning på riktigt!

Spiltan Aktiefond Stabil:
Ett riktigt bra bassparande!

Regionfond Dalarna och Småland:
Närinvesterat är klokt!
Spiltan Aktiefond Investmentbolag:
En smart indexfond!

Aktivt förvaltade räntefonder:
Spiltan Högräntefond:
Företagsobligationer i Norden

Spiltan Räntefond Sverige:
Korta räntepapper – mycket låg avgift!
 
Ansvarsfulla investeringar
 
För oss på Spiltan Fonder har det sedan start varit självklart att investera i bolag vars verksamhet är långsiktig och med en hållbar affärsmodell. Sunt förnuft säger att bolag som motsvarar dessa krav har förutsättningar att även bli bra långsiktiga investeringar.

För att förtydliga vårt ställningstagande har vi under våren valt att ansluta oss till UNPRI (FN:s principer för ansvarsfulla investeringar) samt Hållbarhetsprofilen - SWESIF (Sveriges Forum För Hållbara Investeringar). Läs mer på vår hemsida.
 
 
Träffa Spiltan Fonder!
 
Sverigeturnén fortsätter, förutom sparmässorna Nordnet Live och Avanza Forum har vi så här långt haft ett 30-tal sparträffar runt om i Sverige. Just nu är det lite sommaruppehåll, men vi fortsätter igen i höst.

Kika i vårt Kalendarium för att se vilka datum och orter som är inplanerade än så länge. Det tillkommer orter allt eftersom. Du är också välkommen att tipsa oss på orter du tycker att vi ska besöka. Maila oss på fonder@spiltan.se.
 
Byt till Spiltan Fonder i PPM
 
Du vet väl att du kan välja våra fonder i din premiepension - det är enkelt att byta! Följ bara vår steg-för-steg-guide – klicka här eller ring oss på  08-545 813 40 eller e-posta fonder@spiltan.se så hjälper vi till.
  Spiltan Fonder i PPM    Fondnummer i PPM  
  Aktiefond Stabil339 184
  Aktiefond Sverige152 181
  Aktiefond Dalarna119 891
  Aktiefond Småland272 898
  Räntefond Sverige972 497
  Högräntefond560 599
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.