Gymnastikförbundet Östs Nyhetsbrev - Juli 2016
 
 
 
GF Öst intar Almedalen med aktiviteter och anordnar ett seminarie kring idrottsytor och samhällsplanering
 
Följ med oss och övriga idrotter till Almedalen den 6 juli, som är idrottens dag under politikerveckan. Gymnastikförbundet Öst kommer bland annat att prata om idrottsytor i förhållande till samhällsplanering i ett seminarie (BLIR IDROTTEN BORTDRIBBLAD I SAMHÄLLSPLANERINGEN?)

Dessutom kommer vi i vanlig ordning att anordna en massa roliga gymnastikaktiviteter för barn, ungdomar och vuxna tillsammans med det lokala föreningslivet på Gotland. I år kommer ni även att få träffa självaste Bamse samt vår stora internationella gymnastikstjärna, Jonna Adlerteg, i Almedalen mellan klockan 10.00-16.00.

Varmt välkommen att engageras i viktiga frågor och prova på roliga aktiviteter tillsammans med oss den 6 juli i Visby!

Läs mer här
 
Föreningar får tillgång till skolidrottshallar
 
Stockholms stad har fattat beslut om att öppna upp skolornas idrottshallar för idrottsföreningar på kvällar och helger. Enligt Socialdemokraterna i Stockholms stad fattades beslutet mot bakgrund av den stora bristen som finns på idrottshallar i Stockholms stad. Nu kommer skolidrottshallarna bli tillgängliga för föreningslivet under kvällar och helger.
 
Läs mer om beslutet här
En hållbar stad behöver plats för idrott
 
Det behövs många nya bostäder i Sverige. Men bara bostäder gör inte ett hållbart samhälle. Svensk idrott, med fler än tre miljoner medlemmar, är en viktig del för hälsa och välmående. Ändå missas den aspekten i planeringen. Bostadsminister Peter Eriksson måste inkludera idrotten när han utformar bostadspolitiken för den hållbara staden, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.

Läs artikeln här
 
KTK Öst bjuder in till Bomkonvent den 10 sep
 
Gymnastikförbundet Öst och dess regionala kommitté KTK Öst följer nu upp vårens uppskattade BARR-konvent med ett BOM-konvent den 10 september i Åkeshovshallen, för ledare och tränare inom kvinnlig artistisk gymnastik som har gymnaster på steg 5-7. Konventet är avsett för regionens tränare i första hand och erbjuds att deltaga kostnadsfritt. Tränare utanför regionen inbjuds i mån av plats mot en kostnad på 500 kronor. Varmt välkommen till ett nytt spännande och inspirerande tillfälle på ett nytt redskap. Vi önskar din anmälan senast den 28 augusti.
 
 
Inspirerande och hjärtvärmande berättlse från Vuxengruppen!
 
Läs den härliga berättelsen, där en föreningsmedlem tackar föreningen för dess fina verksamhet och dess stöd i den personliga utvecklingen ute på golvet.

Läs brevet här
 
Generalsekreteraren har ordet
 
Gymnastiken är fascinerande och engagerande på många sätt. Idag samlar vi en mångfald av verksamheter där vi möts i gränssnittet mellan olika träningsformer. Det handlar bland annat om mötet mellan träning som ställer extrema krav på intensitet och disciplin, och träningsformer som bygger på spontanitet. Det är i dessa möten som utveckling uppstår, där vi idag inom våra tävlingsdiscipliner talar om vikten av att utveckla och se till inre mentala förmågor, och där parkouren hämtar inspiration från traditionell gymnastikträning.
 
 
PÅMINNELSE - dags att söka LOK-stöd
 
Ansökan om statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter bedrivna under våren 2016, 1 januari - 30 juni, ska vara inskickad senast den 25 augusti. Det är viktigt att skicka in ansökan i tid - observera att enligt LOK-stödsföreskrifterna ska en sen ansökan avvisas, såvida inte föreningen kan visa på ursäktande omständigheter.
 
Ett tips är således att ni skickar in er ansökan direkt efter vårterminens sista träning så kan ni sedan njuta av sommaren i lugn och ro!
 
Gymnastikförbundet Östs utbildningar 2016
 
Nedan ser ni vårt planerade grundutbud, varpå kompletterande kurser kommer att tillkomma under året.
Observera att det är högt tryck på vissa kurser, så planera ert utbildningsbehov i god tid för att garanteras en plats.

Till anmälan och Gymnastikförbundets Östs kurser
 
Gymnastikförbundet Östs nyhetsbrev gör ett upphåll över sommaren.
Nästa nyhetsbrev skickas ut den 1 september 2016.