Hoppas alla tennisjuniorer samt deras familjer haft en härlig sommar, här kommer terminens första månadsbrev.

Tränarstaben är rejält laddade för den nya terminen. Ni har väl hört om vårt nya upplägg för Junior-KM? Den 29:e augusti startar vi upp KM, läs HÄR om tävlingsupplägget.
Vad har hänt?
 
Sommaren har varit fulltecknad med aktiviteter:

- Fyra sommarläger har genomförts för klubbens juniorer. Under ett av lägren hade vi besök från Botswana, läs mer HÄR.

- Tävlingsjuniorerna har genomfört resor till Båstad, Ystad, Linköping samt två olika resor till Norrköping. Kolla hemsidan för rapporter från alla resor.

- 30 tävlingsjuniorer laddade upp inför JSM med träningsläger på KLTK.

- Coach René Lindberg och fyscoachen Gatien Desmenez åkte till USA för att medverka på den ledande konferensen i världen kring fysträning för tennis.

- Våra juniorer Jonas Engström och Alva Norberg spelade Next Generation Cup i Båstad, tidigare känt som Kalle Anka Cup.

- Erik Grevelius och Johan Garpered representerade Sverige på Junior-EM.
 
Vad händer?
 
Den 29:e augusti inleder vi terminsstarten och tränarna har jobbat hårt för att lyckas få till ett schema där alla spelare får sin träning. Som alltid kan det vara lite rörigt första veckorna då många spelare får nya skolscheman som påverkar schemat. Detta innebär att det kan komma ändringar från det första schemat under september.

Den 4 september är det den stora finaldagen på Junior-KM.

Den klassiska generationsdubbeln inleds med Sign-in 9.00, ingen föranmälan krävs, och avslutas runt 11.30. Juniorerna kan spela med sina föräldrar, far/mor-föräldrar eller sitt syskon. Efter generationsdubbeln spelas finalerna i övriga klasser och under dagen kommer KLTK:s restaurang ha ett specialupplägg med mat ute vid banorna. Vi hoppas på stor uppslutning under denna tennisfest!

Alla tennisföräldrar är inbjudna till föräldrarmöte den 6 september, anmälan sker HÄR. Tränarna kommer presentera verksamheten samt viktig info inför höstens termin. Vi är mycket stolta att vi har lyckats knyta till oss den kunnige Johan Fallby som extern föreläsare under kvällen. Fallby har skrivit en bok om rollen som idrottsförälder, vi hoppas att många föräldrar har möjlighet att komma och lyssna då Johan är en mycket inspirerande föreläsare.
Bra att veta
 
För de som vill veta mer om vår verksamhet så har vi mycket information på anslagstavlan vid läktaren vid bana 9 samt på hemsidan.
 
//Magnus Ennerberg