Gymnastikförbundet Östs Nyhetsbrev - Oktober 2016
 
 
Kanslist-/Konsulentträff genomförd i GF Öst
 
Tisdagen den 20 september genomförde Gymnastikförbundet Öst tillsammans med Stockholmsidrotten en kanslist- och konsulentträff för regionala föreningars anställda eller förtroendevalda medarbetare. Träffen genomförs 1-2 gånger per år vars syfte är att uppmana till utbyte och diskussion mellan föreningar samtidigt som vi diskuterar aktuella ämnen och frågeställningar. Den här dagen presenterade vi våra nya medarbetare på GF Östs kansli och deras funktion, diskuterade samverkan och samspelet mellan förening och regionalt förbund, samt presenterade och hade en workshop kring hur vi arbetar och kan arbeta med ledarfrågan i våra verksamheter.
 
 
Idrottens dag i Hagaparken
 
Söndagen den 11 september hölls årets upplaga av Idrottens dag i Hagaparken. 15 000 besökare gästade evenemanget i det fina sensommarvädret och GF Öst var på plats tillsammans med Bamse och lät alla besökande barn prova på bamsegympa, barngymnastik och parkour.

Läs mer om Idrottens dag
 
Olämpliga träningsmetoder under gymnastikträning
 
Gymnastikförbundet tog tisdagen den 20 september emot information om olämpliga träningsmetoder i en gymnastikförening med verksamhet för barn.

Gymnastikförbundet tar avstånd från beteendet
 
Export från SportAdmin till IdrottOnline
 
I slutet av 2015 tecknades ett avtal mellan SportAdmin och Gymnastikförbundet, vilket syftar till att förenkla administrationen för de gymnastikföreningar som använder sig av SportAdmin.

Integreringen av system går framåt
 
Ordförandeträff planeras till den 16 november
 
Gymnastikförbundet Öst har sedan 2006 bildat ett nätverk för våra föreningars styrelser och främst då ordförande eller nyckelpersoner i föreningarna. Syftet är att lyfta problemområden som våra föreningar brottas med dagligen och informera kring detta, samtidigt som det skapar ett forum för diskussioner och utbyte av erfarenheter.

Uppmana föreningens ordförande att deltaga på mötet i Solna strand på GF Östs kansli och reservera datumet onsdagen den 16 november i kalendern.
 
Gymnastikförbundet Östs utbildningar 2016
 
Nedan ser ni vårt planerade grundutbud, varpå kompletterande kurser kommer att tillkomma under året.
Observera att det är högt tryck på vissa utbildningar, så planera ert utbildningsbehov i god tid för att garanteras en plats.

Planeringen med 2017 års utbildningar pågår just nu för fullt och vi beräknar att lägga upp vårens utbildningar för anmälan under oktober/november.

Till anmälan och Gymnastikförbundets Östs kurser
 
Vi vill uppmärksamma våra läsare och medlemmar om att Gymnastikförbundet Östs kansli kommer att vara underbemannat under en period med anledning av kanslichef Kristian Gunnarsson är på pappaledighet och beräknas vara åter den 19 oktober.

Svar från kansliet kan således dröja men vi handhar era ärenden i tur och ordning och hoppas att ni har överseende under denna period.
 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 1 november 2016.