Här kommer terminens andra månadsbrev med en sammanfattning av det som hände under september samt vad vi har att blicka fram emot under oktober, där vår hemmatävling If Stockholm Open givetvis är den stora höjdpunkten.
 
Vad har hänt?
 
September inleddes med den stora tennisfesten Junior-KM där finaldagen blev en riktig succé. Målsättningen var att ha mycket spelare och föräldrar på plats från olika åldrar under trivsamma former. Vädret hjälpte till och hamburgarna och korvarna från grillen var mycket populära. Se bildspel HÄR.

Vi hade ett stort föräldrarmöte med runt 100 besökare, där mycket kunnige Johan Fallby var på plats och delade med sig av intressanta tankar kring föräldrarollen inom idrott. Läs gärna Johans bok ”Gör det bättre själv då” och följ vidare diskussioner i hans facebook-grupp ”idrottsföräldrar”.

Klubbens projekt ”Redline” där vi visar upp tennis för en ny målgrupp hade en stor aktivitet, 120 kids från en skola i Skärholmen besökte KLTK en förmiddag för att få testa på tennis.

Aftab Baig besökte tillsammans med fyra tävlingsjuniorer vår vänklubb CLTK Prag för den årliga lagtävlingen med klubbar från Irland, England och Spanien. Tre intensiva dagar i Prag ledde till en fin silverpeng där hemmaklubben var för starka i finalen.
Vad händer?
 
Nu flyttar vi in all träning för säsongen, som alltid försöker vi hålla igång utomhus för tävlingsjuniorer så länge som möjligt men kylan och framförallt mörkret gör att vi nu flyttar in verksamheten.

Under förra terminen var ”månadens utmaning” ett riktigt härligt inslag för grundskolans elever där coach René Lindberg samlade alla kidsen för gemensamma lekar samt för att få en utmaning de skulle träna på. Nu lyfter vi detta koncept en nivå till då det blir en helkväll med spel, utmaning och tacos, 44 laddade kids är anmälda!

För tävlingsjuniorerna inleds nu seriespelet med Rookieserien för U12 samt flickor och pojkar U15-serierna kör igång. Alltid kul med lagspel!

Vi kommer under oktober ha föräldrarmöten som mer riktar in sig specifikt på klubbens verksamhet. Det är möte enligt följande upplägg:

 - Grundskolan och Tennisskolans föräldrar 25:e oktober.
 - Tävlingsjuniorernas föräldrar 27:e oktober.

Föräldrarmötena är 18.30-19.30.

If Stockholm Open är årets tennisfest i höstmörkret. Då proffsen vill låna våra banor så  påverkar det vår träning på följande sätt: ingen ordinarie träning mellan 11-24 oktober.

Vi kommer ha vårt årliga läger med Örebro TK i Backahallen.

På höstlovet har vi som alltid ett läger öppet för våra juniorer, anmälan görs HÄR.
Bra att veta
 
Vi tränare gillar de filmklipp som entusiasten Trevor Ragan bakom sidan Train Ugly lägger ut, HÄR är hans senaste klipp som vi tycker alla ska se så att vi får fullt med djungeltigrar på banorna.

 
//Magnus Ennerberg