Gymnastikförbundet Östs Nyhetsbrev - November 2016
 
 
Heja Svensk Gymnastik!
 
Det går bra nu! Gymnastiken växer så det knakar enligt den senaste statistiken och det visar på en fantastisk verksamhet ute i våra föreningar och på en stabil och ökad tillväxt gentemot många andra idrotter!

Men vi nöjer oss inte där eller hur? Vi siktar högre, längre och större!
 
Regionstävling Trampolin & DMT - Vilundahoppet 2016
 
Upplands Väsbys Gymnastikklubb (UVGK) har nu nöjet att bjuda in er till sin årliga Trampolin & DMT Tävling - Vilundahoppet. Tävlingen kommer gå av stapeln på fars dag den 13 November 2016. Så många som möjligt är välkomna att komma och tävla och då detta är en nybörjartävling utan åldersgränser så kan alla som vill och kan vara med.
 
 
De fixar gratis gympa för nyanlända tjejer på Södermalm
 
Ett härligt initiativ av Sofiaflickorna som hjälper nyanlända tjejer att prova på gymnastik!

Läs mer i bifogad artikel
Hammarbygymnasterna rekryterar
 
Hammarbygymnasterna söker nu två truppgymnastiktränare/chefstränare för en anställning.

Läs annonsen på deras Facebook-sida
eller ta kontakt med deras Sportchef Hans Goldring på hans.goldring@hammarbygymnasterna.se
 
Planerade utbildningar 2017 i region Öst
 
Vi genomför nu vårt planeringsarbete med utbildningar i region Öst för 2017 kopplat till utbud, lokaler och utbildartillsättning. Under mitten av november kommer vi att börja publicera kurserna på vår hemsida så att ni kan börja gå in och anmäla er till kommande utbildningar.

När utbildningarna ligger uppe för anmälan i mitten av november går det bra att anmäla sig för 2017. Vi upprättar inga kölistor innan dess att utbildningarna är publicerade på vår hemsida.

Nedan ser ni vårt planerade grundutbud för 2017, men det kan fortfarande förekomma förändringar beroende på olika yttre omständigheter som kan göra att vissa kurser kan omdisponeras tidsmässigt. Observera även informationen gällande föreningskurser och demogymnaster.
 
Gymnastikförbundet Östs utbildningar 2016
 
Nedan ser ni vårt planerade grundutbud, varpå kompletterande kurser kommer att tillkomma under året.
Observera att det är högt tryck på vissa utbildningar, så planera ert utbildningsbehov i god tid för att garanteras en plats.

Till anmälan och Gymnastikförbundets Östs kurser
 
Stort grattis alla svenska truppgymnaster!
 
Vi summerar EM i Maribor, Slovenien som ägde rum i oktober med två guld, ett till mixedlaget och ett till damerna som försvarade guldet. Herrarna tog ett hedervärt silver på seniorsidan. Vi kan även glädjas åt ett silver och ett brons på juniorsidan.

Svensk truppgymnastik mår bra och är av absolut världsklass. Stort grattis alla gymnaster till fantastiska prestationer och stort tack alla föreningar och tränare som dagligen leder våra gymnaster mot stordåd!
 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 1 december 2016.