Stockholm Open summering

Vilken fest vi fick uppleva på vår hemmaplan! Juan Martin Del Potro stod för en gedigen insats hela veckan och kunde lyfta bucklan på söndagen. Den långe argentinaren har haft enorma problem med skador de senaste åren men besitter en spelkapacitet i den absoluta världstoppen, och hans forehand rankas nog högt på en lista över ”bästa forehands i tennishistorien”.

Ur ett svenskt perspektiv så glädjs vi givetvis åt den stora skrällen med Elias och Mikael Ymers seger i dubbeln, spelglädje och teamwork kombinerat med luriga lobbar och vassa returer visade sig vara vägvinnande recept. Mikaels fantastiska genombrott i singelklassen var häftigt att följa också, spännande framtid att vänta!

KLTK-spelarna gjorde bra insatser i årets SO, Patrik Rosenholm förvaltade sitt kval-WC på bästa sätt med att besegra högre rankad fransman innan han föll i jämn kvalfinal. Dubbeldeltagarna Fred Simonsson i par med Hjo-sonen Isak Arvidsson samt Andreas Siljeström i par med göteborgaren Johan Brunström vann båda en match var innan de föll i tuffa kvartsfinaler.

Kul att se alla KLTK-juniorer som befann på sig i hallen under veckan, några hjälpte till som bollkallar, domare eller funktionär, några hängde vid minitennisbanorna och några satt och kolla tennis. Nu tar vi med oss energin från att ha haft världseliten på plats med in i den dagliga verksamheten.
Vad har hänt?
 
Med Stockholm Open och höstlov så befinner vi oss i en lite ryckig tid i den vanliga verksamheten men från den 7:e november är träningen igång igen helt som vanligt.

För tävlingsjuniorerna är hösten fylld med seriematcher så våra 15-års lag samt 12-års lag har spelat flertalet matcher. Vi coacher tycker det är väldigt roligt med lagmatcherna och vi upplever att spelarna gillar att jobba som ett lag, det är även bra träning för framtida insatser i 18-års lagen, herr och damlagen, eventuell collegetennis och någon kanske tar rygg på Fred Simonsson och Hilda Melander som fått representera Sverige och spela Davis Cup och Fed Cup?

Coach René Lindberg har varit på resande fot, först på det årliga Örebro-lägret där vi tillsammans med Örebro TK genomfört ett läger där barnen får idrotta hela dagen. Under höstlovet befann sig René på Mouratoglou Tennis Academy i Nice där några av våra tävlingshungriga spelare testade på att tävla och träna i en internationell miljö.

Coach Aftab Baig åkte till Finland i ett samarbete med Malmö-klubben Fair Play TK där spelarna tävlade på den internationella juniortouren ITF U18.

Under oktober hade vi nya föräldrarmöten, denna gång indelat efter barnens grupptillhörighet. René Lindberg och Joakim Blomgren presenterade mer ingående upplägg kring Grundskolan och Tennisskolan. Aftab Baig gick igenom tävlingsgruppens upplägg.

Under höstlovet genomförde vi träningsläger med 15-tal juniorer på plats, tennisskolans chef Joakim Blomgren höll som vanligt i lägret och det blev heldagar med tennis, idrott och gemenskap.
 
Tränarna fortsätter lägga tid på att utvecklas som coacher, Jocke Blomgren och Aftab Baig hade kursdagar med Svenska Tennisförbundets högsta utbildning under Stockholm Open och René Lindberg läser en extern kurs kring mental träning med Johan Plate.

Grundskolans Taco-kväll blev en riktig succé, Rene Lindberg samlade ett 40-tal barn som fick lira minitennis, käka tacos och gå igenom månadens utmaning i en härlig gemenskap, energi!
Vad händer?
 
Hösten är som sagt fylld med seriematcher och i november inleds serien för vårt herr och damlag. Vi hoppas många har möjlighet att komma och titta då klubbens bästa spelare kämpar ihop som ett lag. För våra yngre juniorer är det obligatoriskt att ställa upp som bollkallar och linjedomare medan våra äldre tävlingsjuniorer är aktuella att få hoppa in och spela matcher. Speldagar och tider finns på hemsidans kalender.

Fysträning och fotarbete är två grundläggande saker för en tennisspelare, en av världens främsta experter på detta är schweizaren Beni Linder med flerårig erfarenhet på högsta nivå. Coach René Lindberg kommer medverka på den utbildning som Linder ska hålla i Malmö.
Bra att veta
 
Att spela minitennis är ett av de bästa sätten att lära sig taktik och touch, inte bara för våra yngre spelare utan det är även ett bra sätt för äldre juniorer att utveckla sitt spel. På KLTK har vi en minitennisbana vid 4 vilket är ett perfekt ställe för kidsen att ”hänga” innan och efter träningarna. Vår förhoppning med minitennisbana inomhus samt bollvägg och pingisbord är att vi får många barn och ungdomar att hänga i hallen efter skolan och på helgerna.

Den egna leken med kompisar där man utan direktiv från vuxna får leka och prova sig fram visar sig vara en av de viktigaste delarna för att höja den så viktiga inre motivationen samt känslan av kompetens, samtidigt är det väldigt utvecklande för deras spel när de lär sig det ”lilla spelet”. Det finns även flera olika varianter av minitennis så det finns alltid en ny nivå. För att se själva kan ni klicka HÄR.


 
//Magnus Ennerberg