Nu finns Spiltan Fonders helårsrapport för 2016 tillgänglig.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.
Januari, 2017
Helårsrapport 2016
Bästa andelsägare,
 
Halvårsrapport
Optimistisk avslutning på ett stökigt 2016. Även om finansmarknaderna i slutet av året präglades av ”Trumpfori” kvarstår fortsatt stora utmaningar att bemästra både ekonomiskt och geopolitiskt. För oss som investerare är det nu än mer viktigt att ta med oss vetskapen om att marknadens och investerarkollektivets risktagande ökat och fortsätter öka i den pågående ”jakten på avkastning”. Riskerna ökar i takt med stigande tillgångspriser och så länge riskinsikten (och därmed även risktoleransen) inte är ikapp risktagandet kommer vi även framöver tyvärr tvingas leva med en ”stökig” marknad. Därför är det extra viktigt att se över sitt sparande. Vi hjälper dig; med våra fonder kan du själv välj risknivå - läs mer om risk och avkastning - och hur du enkelt kan få en överblick över ditt sparande på i helårsrapporten.

De låga (och i Sverige negativa) styrräntorna innebär både nya möjligheter och utmaningar för att kunna skapa avkastning. I denna miljö är det extra viktigt att verkligen göra sin ”hemläxa” vid val av bolag att investera i. För i grund och botten är det utvecklingen i de enskilda bolagen som de facto skapar avkastningen i våra fonder – det är viktigt att inte tappa bort den insikten – och det gäller både på aktie- och räntemarknaden. Med det som utgångspunkt kan det därför vara tryggt att veta att vår investeringsfilosofi, vilken varit densamma sedan starten 2002, över tid har visat sig vara framgångsrik. ”Kvitton” för oss på detta är förutom över tid uppnådd avkastning, alla de utmärkelser vi erhållit både för vår aktie- och räntefondsförvaltning samt det stora intresse vi möter på sparandemarknaden!

Bra start för Globalfonden
I oktober startade Spiltan Globalfond Investmentbolag - ett bra alternativ för alla som söker en Smart Global Indexfond. Fonden var redan vid årsskiftet en av de mest valda globalfonderna på flera fondtorg. Fonden är en global variant av vår populära och prisbelönta Spiltan Aktiefond Investmentbolag men vår nya fond har istället inriktning på investmentbolag över hela världen. Enkelt och effektivt.

Välkomna alla nya andelsägare och ett stort tack till er alla som redan sparar med oss!
Tack för förtroendet att vi får förvalta ditt kapital. Ingen kan garantera något för framtiden, däremot kan vi garantera att vi gör allt för att samtliga av våra fonder skall ge en långsiktigt god avkastning. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss; tel: 08-545 813 40 eller e-post: fonder@spiltan.se

Med vänliga hälsningar och en önskan om ett framgångsrikt 2017,
 
Erik Brändström
VD, Spiltan Fonder
Biokampanj: Nyårslöfte - kom igång med ett månadssparande!
 
Det är aldrig för sent att starta ett månadssparande! Vi på Spiltan Fonder är övertygande om att det bästa sparandet speciellt när det gäller aktiefonder är att månadsspara.

Därför har vi ett erbjudande till dig som vill komma igång med nyårslöftet - Starta ett månadsparande på minst 300 kronor (eller höj ett befintligt med 300 kronor) så bjuder vi dig på två stycken biobiljetter! Ange kampanjkoden: "Nyårslöfte".Sista svarsdag är 31 januari.

Ta kontakt med oss på fonder@spiltan.se eller 08 - 545 813 40 så hjälper vi dig att komma igång. Det är enkelt!

Observera att erbjudandet endast gäller till och med 31 januari och om du startar eller höjer ett månadssparade direkt hos Spiltan Fonder och inte via en bank, pensionsbolag eller annan distributör.
 
Helårsrapporter 2016
 
I denna Helårsrapport för 2016 kan du läsa mer om vår investeringsfilosofi, utvecklingen för samtliga av våra fonder men även om hur vi ser på ansvarsfulla investeringar, om att välja PPM-sparande och hur du kan bygga din egen fondportfölj. På vår hemsida kan du läsa mer om respektive fond. Saldobesked och kontrolluppgift skickas till alla direktsparare. Fondernas formella Årsberättelse för 2016 finns tillgänglig under april månad, kontakta oss så skickar vi den. Förutom aktuella nyheter, blanketter mm finns samtliga rapporter alltid tillgängliga på vår hemsida www.spiltanfonder.se där du även kan logga in och se ditt sparande!

För att läsa hela rapporten - klicka här!
Aktivt förvaltade aktiefonder:                                         Passivt förvaltade aktiefonder:
 
Spiltan Aktiefond Sverige:
Aktiv förvaltning på riktigt!

Spiltan Aktiefond Stabil:
Ett riktigt bra bassparande!

Spiltan Aktiefond Småland:
Närinvesterat är klokt!

Spiltan Aktiefond Dalarna:
Närinvesterat är klokt!
 
Spiltan Aktiefond Investmentbolag:
En smart indexfond!

Spiltan Globalfond Investmentbolag:
En smart globalfond!

Aktivt förvaltade räntefonder:
Spiltan Högräntefond:
Företagsobligationer i Norden

Spiltan Räntefond Sverige:
Korta räntepapper – mycket låg avgift!
 
Ansvarsfulla investeringar
 
För oss på Spiltan Fonder har det sedan start varit självklart att investera i bolag vars verksamhet är långsiktig och med en hållbar affärsmodell. Sunt förnuft säger att bolag som motsvarar dessa krav har förutsättningar att även bli bra långsiktiga investeringar.

För att förtydliga vårt ställningstagande har vi under 2016 valt att ansluta oss till UNPRI (FN:s principer för ansvarsfulla investeringar) samt Hållbarhetsprofilen - SWESIF (Sveriges Forum För Hållbara Investeringar). Läs mer på vår hemsida.
 
 
Träffa Spiltan Fonder!
 
Sverigeturnén fortsätter. Under 2016 har vi medverkat vid flera stora sparmässor och även hållit ett 50-tal egna sparträffar runt om i Sverige. Flera sparträffar är redan inbokade för 2017. Vi reser mycket så håll utkik på vår site under Kalendarium så vet du när vi har en sparträff nära dig.

Kika i vårt Kalendarium för att se vilka datum och orter som är inplanerade än så länge. Det tillkommer orter allt eftersom. Du är också välkommen att tipsa oss på orter du tycker att vi ska besöka. Maila oss på fonder@spiltan.se.
 
Byt till Spiltan Fonder i PPM
 
Du vet väl att du kan välja våra fonder i din premiepension - det är enkelt att byta! Följ bara vår steg-för-steg-guide – klicka här eller ring oss på  08-545 813 40 eller e-posta fonder@spiltan.se så hjälper vi till.
  Spiltan Fonder i PPM    Fondnummer i PPM  
  Aktiefond Stabil339 184
  Aktiefond Sverige152 181
  Aktiefond Dalarna119 891
  Aktiefond Småland272 898
  Globalfond Investmentbolag 358 309
  Högräntefond560 599
  Räntefond Sverige972 497
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.