Vad har hänt?
 
November är seriespelets månad och vi noterar att 15-års lagen har gjort starka serier.

Pojklaget har gått vidare till SM-slutspelet 10-11 december i Växjö där de tillsammans med tre andra klubbar gör upp SM-medaljerna. Flicklaget var nära slutspelet men hade lite stolpe ut.

I våra herr och damlag har många KLTK-juniorer fått möjlighet att spela i årets serie, herrlaget åkte ur elitserien med liten marginal men många spelare fick spännande erfarenheter. Damlaget segrade i division 1 och är därmed klara för Elitserien nästa år.

För våra yngsta har Rookie-serien spelats och vi har i år haft två lag med så att fler spelare får chansen att vara med. Lagspel är alltid extra roligt tycker vi tränare då spelarna tävlar tillsammans och det är lättare för oss coacher att följa med och heja.
Totalt har nästan 40 (!) KLTK-juniorer varit med och spelat någon lagmatch för KLTK under hösten!

Tävlingsjuniorerna hade spelarmöte den 7 november med fokus på hur spelarna ska förbereda sig inför SALK Open på bästa sätt. Träffen innehöll även minitennisdubblar där vi blandade spelarna från olika åldrar.

Tränarstaben har fortsatt sina utbildningar där Jocke och Aftab haft ny träff på sin förbundsutbildning. René var i Malmö och lyssnade på fys och fotarbetsexperten Beni Linder från Schweiz. Magnus och Aftab var på Stockholms Tennisförbunds coachträff där Ullevis tränare Kristian Persson föreläste om den mycket intressanta boken Skapa Talang.

Tränarstaben har haft konferens för att planera första halvan av 2017. Många roliga aktiviteter att se fram emot för våra spelare.
Vad händer?
 
Sista rycket innan juluppehållet nu, sista träningsdagen är 18 december för ordinarie verksamheten. För tävlingsjuniorer som ska medverka i SALK har vi träningsläger 21-23 december.

Tävlingsjuniorerna har ett sista spelarmöte för terminen där fokus kommer ligga mycket på Klubbkänsla och hur vi ska göra för att skapa bästa möjliga miljö för alla. Vi kommer även presentera en nyhet för 2017 som vi tror kommer bli en extra krydda för alla spelare!

OBS! Kom på denna höjdare:
Julavslutning för alla juniorer den 17 december! 9.30-11.30 på bana 7-9, alla i juniorverksamheten är välkomna! Det kommer spelas tennis, lekas lekar och käkas pepparkakor!

Jocke, Magnus, Aftab och René kommer efter terminsavslutningen åka två dagar till Göteborg för utbildning med serbisk topptränare. Aftab kommer åka en dag till Stefan Edberg, Magnus Larsson och Carl-Axel Hageskog i Växjö tillsammans med Academy of KLTK.
Bra att veta
 
KLTK:s juniorverksamhet består av ungefär 300 spelare, av dessa är det över 60 spelare som kontinuerligt spelar tävlingstennis vilket är en ovanligt hög andel för att vara en svensk klubb. Detta gör att vi har otroligt många tävlingsspelare igång samtidigt på olika nivåer. Vi har tyvärr inte möjlighet att redovisa resultat för varje vunnen tävling då det helt enkelt skulle ta för mycket tid för vår personal.

Vissa helger vinner 10 KLTK-juniorer tävlingar. Via vår twitter @kungligtennis försöker vi uppdatera så mycket vi kan med fokus på lagmatcher, mästerskapsresor samt internationella framgångar. Även om vi inte uppdaterar nyheter om alla våra tävlingsspelares framgångar så har vi koll på framgångarna och vi är väldigt glada att så många av våra juniorer tycker om att tävla.

Vi önskar alla en God Jul och Gott Nytt År och vi hoppas att tomten kommer med snabbt fotarbete och bra tålamod från baslinjen, vilket är de enda julklapparna man verkligen behöver!


 
//Magnus Ennerberg