Välkomna tillbaka till en ny termin!
 
Hoppas julskinkans griljering blev perfekt och att tomten var snäll! Vi är redan igång med terminens träning och här kommer en liten sammanfattning vad som hände i december samt vad vi har att vänta i januari. Avslutningsvis kommer ett litet tips från oss coacher.
 
Vad har hänt?
 
Vårt pojkar 15-lag fick med sig en imponerande silverpeng hem från lag-SM slutspelet i Växjö. I semifinalen stod grabbarna för en mycket stark insats där SALK besegrades efter jämna matcher där SALK var favoriter på ”pappret” i varje match. Som tur är spelas inte matcherna på pappret och vi kunde gå till final. I finalen blev GLTK för tuffa denna gång men ett stort grattis till alla i laget som varit med och bidragit.

Sista helgen innan julafton så bjöd coach René Lindberg upp till härlig julavslutning för juniorerna. Det var full fart på banorna med olika aktiviteter samtidigt som pepparkakor och saft förtärdes med lika stor energi.

Coacherna René, Magnus, Joakim och Aftab spenderade två mycket spännande dagar i Ullevi TK i december där den duktiga serbiske coachen Dejan Vukojicic höll kurs. Dejan som varit på KLTK för några år sedan samt haft Magnus som gäst hos sig i Belgrad presenterade sina tankar kring träning och hur man på bästa sätt utvecklar ”smarta” tennisspelare. Väldigt inspirerande och vi tränare ser fram emot den nya terminen där vi har några nya ess i rockärmen för att utmana spelarna.

För tävlingsjuniorerna är jullovet lika med SALK Open, den 111:e upplagan spelades i år och KLTK hade en enorm trupp med runt 50 juniorer på plats som kämpade för att vinna sina matcher. Som vanligt vid de stora tävlingarna var KLTK:s tränarstab på plats för att stötta samt få möjlighet att se spelarna i matchsituation vilket är viktigt för att analysera effekten av vårt träningsupplägg.
Vad händer?
 
I januari inleds Svenska Juniorcupen i 18-års klassen och denna serie är lite speciell då det är utslagsturnering. KLTK har en stark och bred trupp både på tjej och killsidan och vi hoppas att spelarna får med sig de viktiga bollarna.

Succén med fredagsspelet fortsätter där kidsen får möjlighet att ta sina första steg ut att testa lite matchspel under avslappnade former tillsammans med våra vänner på Lidingö TK. Anmälan görs som vanligt på anslagstavlan vid bana 9.

För våra äldsta juniorer är det dags för Junior SM U18 och U21 som traditionsenligt spelas i Falu Tennisklubb, Daniel Hammar från juniorverksamheten samt Andrej Tonejc från Academy of KLTK på plats för att stötta spelarna.
 
Bra att veta
 
Nya terminen är igång och en vanlig fråga vi får är vad som gäller vid röda dagar osv. För att enklast se vilka dagar som det är träning respektive träningen är inställd så kan ni kolla vår hemsida: http://www.kltk.se/terminsdatum-2/


Tennishälsningar
 
Magnus Ennerberg