Gymnastikförbundet Östs Nyhetsbrev - Februari 2017
 
 
Hej Danielle Marand – ny idrottskonsulent i GF Öst!
 
Rekryteringen av en ny idrottskonsulent och ersättare till Madeleine Hellsten som avslutar sin tjänst hos oss den 16 februari, är nu klar. Danielle Marand är namnet som kommer närmast från Svenska Castingförbundet.

Ni når Danielle på 08-627 40 47 eller danielle.marand@gymnastik.se

Läs mer om Danielle
 
Jesper Edberg från Bosön Idrottsfolkhögskola
- praktikant på GF Östs kansli under 6 veckor
 
Jesper Edberg går första året på Bosön Idrottsfolkhögskola, där han läser Organisationsledarlinjen. Under 6 veckor gör eleverna sin praktik ute i olika idrottsorganisationer och Jesper kommer att vara GF Östs kansli behjälplig under sex veckor fram till sista februari.

Jesper kommer i första hand att gå bredvid vår projektledare, samt arbeta med vårt intergrationsprojekt We Move, i syfte att sprida och synliggöra vår nya satsning kring etablering genom parkour.

Ni når Jesper på följande e-post: jesper.edberg@post.gymnastik.se
 
Nominera kandidater till GF Östs valberedning
 
Inför årsmötet den 12 mars 2017 har vår regionala valberedning uttryck en önskan om att förstärka gruppen med ytterligare en ledamot. Kansliet som är valberedningssamordnare välkomnar därmed alla röstberättigade medlemsföreningar att nominera lämpliga kandidater och dessa ska vara kansliet tillhanda senast den 20 februari 2017.

Skicka era nomineringsförslag till kristian.gunnarsson@gymnastik.se
 
We Move – vi söker samarbeten!
 
We Move är GF Östs etableringsprojekt som genom parkour engagerar nyanlända ungdomar i Stockholms län.

Vårterminen har nu dragit igång och glädjande är att intresset är enormt! Vi söker nu samarbetsformer med er föreningar som vill verka för målgruppen.
Det kan handla om gemensamma träningar, lägerverksamhet, behov av ledare – stort som smått.

Låter detta intressant? Kontakta projektledaren för våra vita fält, Jonatan Petersson, på 08-627 40 48 / jonatan.petersson@gymnastik.se
 
 
Invigning av Street Mentalitys nya hall
 
Under jul- och nyårsledigheten har parkourföreningen Street Mentality Parkourklubb i Sundbyberg gjort allt annat än att ta det lugnt.

Det har byggts non stop och nu på lördag den 4 februari klockan 12:00 invigs föreningens nya - och Stockholms första parkourhall! Välkomna!

Läs mer på:
https://www.facebook.com/events/531096220421925/
 
 
Arbetsgivaransvar i ideella organisationer
 
Den 8 februari bjuder Grant Thornton in till ett kostnadsfritt seminarium på Sveavägen 20 i Stockholm, med anmälan senast den 6 februari. Passa på att få mer kunskap i ämnet!
 
Vilka lagar styr den ideella organisationen när den ingår ett anställningsavtal? Vilket stöd kan behövas? På det här seminariet får du veta fördelarna med att en ideell organisation ingår kollektivavtal och vad som kan hända om det inte finns. Vi informerar även om vilka försäkringar som kan behövas för de verksamma i organisationen. Seminariet belyser också vilka de skattemässiga reglerna är för den ideella organisationen när det gäller löner, förmåner, gåvor och andra ersättningar. Du får även en presentation av de senaste nyheterna inom området. Varmt välkommen!
 
Till anmälningssidan
 
Inbjudan till regionsfinal Kvinnlig artistisk gymnastik - Steg 5 och 6
 
Järfällagymnasterna tillsammans med Gymnastikförbundet Öst bjuder nu in till regionsfinal 2017 på steg 5 och 6 i kvinnlig artistisk gymnastik. Tävlingen äger rum den 1 april, med anmälan senast den 12 mars.

Till anmälan och tävlingsinformation
 
SOL-flickornas GF söker en sportchef
 
De söker en sportchef som ska säkerställa att föreningens olika sektioner drivs enligt samma principer, och stödja dem i arbetet att ta fram kort- respektive långsiktiga verksamhetsplaner i enlighet med föreningens värderingar.

Läs mer om tjänsten
Hammarbygymnasterna söker huvudtränare
 
Hammarbygymnasterna söker nu en huvudtränare för kvinnlig artistisk gymnastik - är du eller vet du någon som skulle passa för rollen? Kontakta Hammarbygymnasternas sportchef Hans Goldring på hans.goldring@hammarbygymnasterna.se

Läs mer här
 
Prestation – mer än bara teknik
 
Den som vill ska ha en möjlighet att kunna nå sin fulla potential. Så inledde Johan Fyrberg utvecklingshelgen för föreningar med elitverksamhet.

Gemensam syn på framtidens elitgymnastik
 
Extrainsatt Fristående Steg 1
 
Vi erbjuder nu ytterligare en utbildning, Fristående Steg 1 den 18-19 februari, då efterfrågan har varit hög. Vi önskar din anmälan senast den 5 februari till denna utbildning. Kontakta GF Öst kansli för ytterligare frågor.

Till anmälan
Platser kvar på Trampolin Steg 1
 
Den 11-12 februari anordnar vi en Trampolin Steg 1 i Upplands Väsby och det finns fortfarande platser kvar till utbildningen. Vi önskar din anmälan senast den 5 februari.

Till anmälan
 
Gymnastikförbundet Östs utbildningar 2017
 
Nedan ser ni vårt planerade grundutbud, varpå kompletterande kurser kommer att tillkomma under året. Observera att det är högt tryck på vissa utbildningar, så planera ert utbildningsbehov i god tid för att garanteras en plats. Säkerställ även att ni går utbildningarna i rätt ordning för att ha giltiga licenser.

Till anmälan och Gymnastikförbundets Östs kurser
 
Reservera datumet 12 mars för Gymnastikförbundet Östs årsmöte
 
Den 12 mars anordnar Gymnastikförbundet Öst sitt årliga årsmöte och hoppas därmed att så många medlemsföreningar som möjligt närvarar och påverkar regionens framtida inriktning. Inbjudan till årsmötet finns redan tillgänglig och samtliga årsmöteshandlingar kommer att publiceras löpande på vår hemsida under februari månad. Varmt välkomna!

Till inbjudan för årsmötet
 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 1 mars 2017.