Månadsbrev Januari
 

Då är terminen i full gång igen och efter två veckor av Australien Open på TV kan man nu återgå till normal sömn-rytm. Roger Federer och Serena Williams segrade i årets första Grand Slam, vilka idrottare som år ut och år in kan hålla motivation och spelnivå på topp. Imponerande!
 
Vad har hänt?
 
Under januari spelas JSM för de äldsta klasserna, U18 och U21. För KLTK blev det full pott med ELVA medaljer som spelades hem, läs mer om tävlingen HÄR.

För de äldre juniorerna så har även Svenska Juniorcupen inletts vilket är Lag-SM för 18-åringar. Både killarna och tjejerna har vunnit åttondel och kvartsfinal och är nu klara för semifinalerna som spelas i februari.

Coach Renes koncept för spelarna i Grundskolan med månadens utmaning har blivit uppmärksammat i svensk tennis som ett bra exempel på hur man kan inspirera barnen till mer egen träning. Läs mer HÄR.

Fredagsspelet, vårt samarbete med Lidingö TK för att få våra yngre spelare att testa sina vingar i matchspel går ”på nät”. Så från och med nu sker anmälan via vår hemsida och anmälningslistan på anslagstavlan tas bort.

Vi hade finbesök under januari då världsstjärnan Marin Čilić använde KLTK:s centercourt för några dagars träning tillsammans med sin tränare Jonas Björkman. Inspirerande att se världsstjärnor träna och eftersom Cilic hade Academy of KLTK-tränaren Andrej som sin coach under juniortiden så är det en spelare som vi hejar lite extra på.
Vad händer?
 
Under hösten är ju If Stockholm Open den stora tävlingen i vår fina hall då världsstjärnor kommer på besök, under vårterminen är det framtidens världsstjärnor som dyker upp när det är dags för Kungens Kanna & Drottningens Pris att avgöras. Tävlingen rankas som en av de bästa tävlingarna i Europa för spelare 14 år och yngre och några av de som deltagit de senaste åren är nu rankade bland världens bästa 18-åringar och börjar starta sin klättring mot ATP och WTA-touren. Några av KLTK:s mest ambitiösa tävlingsjuniorer kommer få möjligheten att mäta sig med Europas hårdsatsande elit under vecka 9. Vi hoppas att så många som möjligt passar på att besöka hallen under veckan för att ta del av den fantastiska energi som finns hos ungdomarna.

I februari avslutar coacherna Jocke och Aftab sin TGU 3-utbildning vilket är den högsta utbildningen som Svenska Tennisförbundet arrangerar. Bra jobbat!
Bra att veta
 
Vi tränare försöker ofta lyft fram betydelsen av bra fysisk träning och att barnen och ungdomarna får en allsidig fysisk skolning. Forskningen är tydlig med att det är viktigt att hålla på med många sporter när man är ung för undvika skador samt optimera möjligheten att utvecklas som spelare. Läs mer om denna intressanta artikel om Roger Federers fystränare HÄR.


Tennishälsningar
 
Magnus Ennerberg