Välkommen till GF Östs årsmöte den 12 mars
 
Gymnastikförbundet Öst hälsar alla våra medlemsföreningar varmt välkomna till regionens årsmöte söndagen den 12 mars i Stockholm. Årsmötet genomförs i Folksamhuset, Bohusgatan 14, Skanstull med start 13.00. Anmäl er till årsmötet senast den 7 mars via nedan länk samt för att läsa samtliga årsmöteshandlingar.

Till anmälan och årsmöteshandlingar
 
Årets förening i GF Öst: Waxholms Gymnastikförening
 
Vi riktar ett stort grattis till Waxholms Gymnastikförening som under februari utsågs till Årets förening 2016 inom Gymnastikförbundet Öst av regionstyrelsen.

Mer information om nomineringen och utmärkelsen kommer att finnas att läsa på GF Östs hemsida inom kort.
Årets ledare i GF Öst: Damian Rudzinski
 
Vi riktar ett stort grattis till ledaren Damian Rudzinski från föreningen Street Mentality Parkourklubb, som av regionstyrelsen utsågs till Årets ledare 2016. Damian erhåller utmärkelsen som årets ledare i regionen för sitt fina arbete i föreningen med att få barn, ungdomar och vuxna att få upp ögonen för parkour. Han har även varit en stor anledning till föreningens framfart och utveckling i Sundbybergs kommun.

Mer om Damian Rudzinski kommer att finnas att läsa på GF Östs hemsida inom kort.
 
Verksamhetsberättelse 2016
 
Nu finns 2016 års verksamhetsberättelse att läsa på vår hemsida, som sammanfattar föregående verksamhetsår.

Läs GF Östs verksamhetsberättelse här

Gymnastikförbundet Östs verksamhetsplan avseende 2017 finns nu också att läsa på vår hemsida.

Läs GF Östs verksamhetsplan 2017 här
 
Stockholms första - och Sveriges största parkourhall är invigd
 
I början på februari klipptes bandet till Street Mentality Parkourklubbs nya parkourhall i Ursvik i Sundbyberg. Anläggningen är Stockholms första - och Sveriges största - avsedd för parkour och tricking.
 
Läs mer om invigningen av hallen
 
Inbjudan till ledar- och tränarkonferens den 25 mars
 
Missa inte den stora ledar- och tränarkonferensen 2017. Den 25 mars öppnar Stockholmsidrotten upp portarna till Clarion hotell i Skanstull för en fantastisk dag för alla tränare och ledare i Stockholmsdistriktet. Föreläsarna är noga utvalda för att ge dig som ledare och tränare mer kunskap om hur vi inom idrotten kan utveckla vår verksamhet för att fler ska kunna nå längre och fortsätta längre inom idrotten.

Läs mer och anmäl dig
 
Multigymnastik med ”Legendariska grupp 69”
 
Hammarbygymnasterna har en grupp för tjejer som tränar gymnastik utan att tävla. De kallar det för multigymnastik.

”Legendariska Grupp 69” från Hammarbygymnasterna är en föregångare inom multigymnastiken i Sverige. De är ett gott exempel på nytänkande och förhoppningsvis kan deras träning inspirera andra föreningar, ledare och gymnaster".
 
 
Dags att lämna in årsrapporten för 2016
 
I februari har alla föreningar fått mail och brev kring årsrapporten, vilken ska skickas in senast 1 april.

Svensk Gymnastik växer
 
SM-veckan i Borås 2017
 
2017 återvänder SM-veckan till Borås där runt 50 idrotter kommer att kora sina svenska mästare och mästarinnor under perioden 30 juni till 7 juli.

Kvinnlig artistisk gymnastik, trupp och trampolin
 
Flertalet extrainsatta utbildningar under våren
 
Vi vill uppmärksamma er på att förbundet planerar för och har lagt upp flertalet kompletterande utbildningar inför våren 2017, både vad gäller baskurser för barn och ungdom, truppgymnastik basic, steg 1 utbildningar för truppgymnastik samt domarutbildningar inom kvinnlig artistisk gymnastik steg 1 samt steg 3.

Har ni ledare som har ett utbildningsbehov eller står i kö till någon av våra utbildningar ber vi er att löpande besöka vår kursanmälningssida för att se det kompletterande utbudet.

Har ni funderingar gällande detta är ni välkomna att kontakta GF Östs kansli på ost@gymnastik.se
 
Gymnastikförbundet Östs utbildningar 2017
 
Nedan ser ni vårt planerade grundutbud, varpå kompletterande kurser kommer att tillkomma under året. Observera att det är högt tryck på vissa utbildningar, så planera ert utbildningsbehov i god tid för att garanteras en plats. Säkerställ även att ni går utbildningarna i rätt ordning för att ha giltiga licenser.

Till anmälan och Gymnastikförbundets Östs kurser
 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 1 april 2017.