Nu finns Spiltan Fonders rapporter för kvartal 3 tillgänglig att läsa.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Oktober 2017
Kvartalsrapport 3, 2017
 
God utveckling i utmanande värld! Även om årets tredje kvartal var rejält utmanande redovisar samtliga av våra aktie- och räntefonder hälsosamma plussiffror både på kvartalet och så här långt i år. Men liksom tidigare kvarstår stora utmaningar att bemästra både ekonomiskt och geopolitiskt. För oss som investerare är det därför fortsatt viktigt att ta med oss vetskapen om att marknadens och investerarkollektivets risktagande ökat och fortsätter öka i den pågående ”jakten på avkastning”. Riskerna ökar i takt med stigande tillgångspriser och så länge riskinsikten (och därmed även risktoleransen) inte är ikapp risktagandet måste vi även framöver tyvärr vara beredda på snabba kast och att det återigen kan bli ”stökiga” perioder. Därför är det idag extra viktigt att se över sitt sparande - med våra fonder kan du själv enkelt välja risknivå på ditt sparande. Risk och avkastning hänger alltid ihop.

De låga (och i Sverige negativa) styrräntorna ger både möjligheter och utmaningar för att kunna skapa avkastning. I denna miljö är det extra viktigt att verkligen göra sin ”hemläxa” vid val av bolag att investera i. För i grund och botten är det utvecklingen i de enskilda bolagen som de facto skapar avkastningen i våra fonder – det är viktigt att inte tappa bort den insikten – och det gäller både på aktie- och räntemarknaden. Med det som utgångspunkt kan det därför vara tryggt att veta att vår investeringsfilosofi, vilken varit densamma sedan starten 2002, över tid har visat sig vara framgångsrik. ”Kvitton” för oss på detta är förutom över tid uppnådd avkastning, alla de utmärkelser vi erhållit både för vår aktie- och räntefondsförvaltning samt det stora intresse vi möter på sparandemarknaden!

Välkomna alla nya andelsägare och ett stort tack till er alla som redan sparar med oss!


Med vänliga hälsningar och en önskan om en skön och solig höst!
Spiltan Fonder
 
Rapporter kvartal 3, 2017
 
Spiltan Fonders rapporter för tredje första kvartal är nu tillgängliga att läsa. Klicka på respektive fond nedan för att läsa fondens rapport.

VD Brev, kvartal 3, 2017
Aktivt förvaltade aktiefonder:
 
Spiltan Aktiefond Sverige:
Aktiv förvaltning på riktigt!

Spiltan Aktiefond Stabil:
Ett riktigt bra bassparande!

Spiltan Aktiefond Småland:
Närinvesterat är klokt!

Spiltan Aktiefond Dalarna:
Närinvesterat är klokt!
Passivt förvaltade aktiefonder:
 
Spiltan Aktiefond Investmentbolag:
En smart indexfond!

Spiltan Globalfond Investmentbolag:
En smart globalfond!

Aktivt förvaltade räntefonder:

Spiltan Högräntefond:
Företagsobligationer i Norden

Spiltan Räntefond Sverige:
Korta räntepapper – mycket låg avgift!
 
Ser Pär Andersson i EFN:s Börslunch
 
Play movie
Den 13 september deltog Spiltan Fonders aktieförvaltare Pär Andersson i EFN:s webbsändning Börslunch.

Klicka på klippet här bredvid för att se det i efterhand (ca 15 minuter). De diskuterade bland annat 
 
Träffa oss på vår Sverigeturné!
Vi reser mycket och deltar vid många sparmässor och fondkvällar runt om i Sverige. Håll utkik på vår hemsida under Kalendarium så vet du när vi är på en sparträff nära dig.

Har du förslag på orter du tycker vi ska besöka får du gärna komma med förslag till oss på telefon 08-545 813 40 eller e-post: fonder@spiltan.se.
 
Spiltan Globalfond Investmentbolag - Läsarnas Favorit 2016
Tidningen Privata Affärers läsare har röstat fram vår nystartade fond Spiltan Globalfond Investmentbolag till ”Läsarnas Favorit”. Vi på Spiltan Fonder är jätteglada och stolta att vi fått priset. Tidigare har vår andra passivt förvaltade Spiltan Aktiefond Investmentbolag, med inriktning på Sverige, fått samma pris tre gånger. I år kom den på ”andra plats” när Privata Affärers läsare röstade fram sin favorit. Tack alla som har röstat på  våra fonder och sparar hos oss!

<span style='opacity:0.4; font-style:italic;' class='loremipsum'>[Brödtext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam varius placerat sapien, ac pulvinar quam pellentesque vitae. <br/><br/>Sed nec placerat mauris. Phasellus quis arcu id sapien molestie tristique. Integer ultrices vehicula justo nec molestie. Pellentesque lobortis accumsan enim, quis commodo velit scelerisque at.]<br/></span>

Spiltan Räntefond Sverige - Årets Räntefond 2016
Fondmarknaden.se utser varje år årets bästa fonder inom olika fondkategorier. Den flerfaldigt prisbelönta fonden Spiltan Räntefond Sverige fick i år utmärkelsen ”Bästa Räntefond” för andra året i rad av Fondmarknaden.se.

 
 
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.